– Nå smeller det. Disse skal dekke vintersport på Viaplay og TV 3 fremover

Ørjan Bjørnstad, Julie Strømsvåg og Kjetil André Aamodt er blant profilene som vil formidle vintersport på Viaplay og TV3. FOTO: Rune Bendiksen/NENT Group.
Ørjan Bjørnstad, Julie Strømsvåg og Kjetil André Aamodt er blant profilene som vil formidle vintersport på Viaplay og TV3. Foto: Rune Bendiksen/NENT Group.

Nordic Entertainment Group avslørte på et digitalt pressetreff at de har signert flere profiler til sin vintersportdekning fredag.

Av: Sandor Dahl   2021-03-26 14:03:36 
  Sist oppdatert 2021-03-26 14:03:38 

– Det er med stor ydmykhet og høye ambisjoner vi skal ta oss av den elskede vintersporten. De seerne som velger Viaplay kan strømme all vintersporten vi har, selvsagt reklamefritt, og vi gjør TV3 til lineær hovedkanal der langrenn kommer til å sendes, sier Anders Jensen, VD og konsernsjef i NENT Group i en pressemelding fredag.

Og legger til:

– Jeg er veldig fornøyd med og stolt over det teamet som kommer til å guide seerne gjennom en rekke av fremtidens klassiske sportsøyeblikk, og vårt studio med de aller nyeste investeringene er et av de mest moderne i sportsverden. Kort sagt, nå smeller det.

TV-profil Julie Strømsvåg går til kanalen etter 13 år i TV 2. Som programleder får hun også med seg Viasports Ørjan Bjørnstad.

– Jeg gleder meg stort til å få være en del av vintersatsingen og vinterstudio som betyr så mye for så mange. Når vi får æren av å formidle en del av den norske folkesjela blir det fullt fokus på å gi seerne et godt sted å være, sier Strømsvåg.

– For et radarpar

– Julie Strømsvåg har en cv og en bakgrunn som det lukter svidd av. Det er ytterst få som kler den store scene like godt som henne, og vi tenker vi er heldige som får en så merittert og dreven programleder med på laget. Med henne sender vi både varme og kompetanse rett hjem i stuen til norske tv-seere. Ørjan Bjørnstad er lagspilleren som tar stadig nye steg i sin programleder-karriere. Med en egen evne til å både være relevant, samt skape god stemning i studio, skal det bli en glede å se ham håndtere vinter-rettighetene, sier sportssjef i NENT Norge, Kristian Oma.

NRKs alpinekspert Kjetil André Aamodt, har også meldt overgang til NENT.

– Kjetil André Aamodt er lagbyggeren som også setter standarden for alle rundt seg. En elegant og kompromissløs formidler, med kjærlighet for alpint spesielt og all annen sport generelt. Og selv om merittene og karrieren hans er til å miste pusten av, er han også akkurat den type kulturbygger vi har ønsket oss i NENT, sier Oma i pressemeldingen.

Slik sender NENT Group vintersporten

Viaplay blir vintersportens nye hjem og tilbyr alt fra NENT Groups skisportrettigheter – reklamefritt. Samtlige konkurranser kommer til å være tilgjengelige i sin helhet i 48 timer etter sendeslutt.

TV3 kommer til å bli hovedkanal for NENT Groups langrennsrettigheter, og vil også sende et utvalg av konkurransene i alpint, hopp og kombinert, som vil fordeles mellom TV3 og V sport-kanalene.

- - - - ANNONSE - - - -