Lørenskog-drapet:

Mor dømt til 21 års fengsel for drap på sine to barn

Moren som drepte sine to sønner i Lørenskog i fjor sommer, er dømt til 21 års fengsel. Hun er også dømt for å ha gitt uriktige opplysninger til politiet og for økonomisk underslag.

Det var om morgenen 19. juli i fjor at brannvesenet rykket ut til en leilighet på Skårer i Lørenskog etter å ha fått melding om et mulig branntilløp. Da brannmannskapene tok seg inn i boligen, ble de møtt av et forferdelig syn kvinnens to sønner, Mikael (7) og Gabriel (1), ble funnet kvalt i leiligheten.

I samme leilighet ble deres 35 år gamle mor funnet kritisk skadd.

Nå er hun dømt til 21 års ubetinget fengsel for drapene på sine to sønner, fremkommer den o kjennelsen fra Oslo tingrett.

Det er i tråd med Statsadvokat Ane Evangs påstand.

– Påtalemyndigheten registrerer at retten er enig i den argumentasjonen som er fremholdt, og vi er tilfreds med resultatet, sier Evang til NRK.

Anklaget faren til de to barna

Da barnas helt uskyldige far ankom åstedet på drapsdagen, skulle han egentlig hente barna for å reise på ferie til Geilo men ble på stedet pågrepet av politiet og fortalt at han var siktet for drapet.

Drapssiktelsen mot faren ble dagen etter frafalt. Samtidig ble barnemoren siktet i saken.

Moren er av Romerike og Glåmdal tingrett også dømt for falske anklager mot faren.

Hun er også dømt til å betale til sammen 500.000 kroner i oppreisning til faren, for de to avdøde guttene. I tillegg kommer oppreisningserstatning på 100.000 kroner for de falske anklagene heter det videre i kjennelsen.

Les også: Tobarnsmor (35) tiltales for dobbeltdrap etter Lørenskog-dødsfallene

Les også: Ordfører Ragnhild Bergheim (Ap) i Lørenskog sier dødsfallene til de to barna er en tragedie: – Lokalsamfunnet er sterkt preget.

Les også: Lørenskog-dødsfallene etterforskes som dobbeltdrap. NRK: Far løslates i kveld

Les også: Kvinnen i 30-årene, som er siktet for å ha tatt livet av sine to små barn i en leilighet på Lørenskog: – Er blitt informert om drapssiktelsen

Les også: Romerikes Blad: Forsvareren til moren i 30-årene vi ber om full psykiatrisk undersøkelse av hun

Les også: Kvinnen som er siktet for å ha drept sine to barn i Lørenskog underlegges full rettspsykiatrisk undersøkelse