Meget gripende ny singel om mobbing fra Marianne Sveen!

Artist Marianne Sveen. Foto: Pål Audestad.

Marianne Sveen slipper singelen «How Come» i dag, som er andre smakebit fra hennes solodebutalbum «Next of Kin» som slippes høsten 2021.

Av: Sandra Andersen   2021-03-05 11:51:54 
  Sist oppdatert 2021-03-05 11:53:09 

Etter ett tiår som vokalist, låtskriver og multi-instrumentalist i suksessgruppa Katzenjammer, bestemte Marianne Sveen seg for å forlate bandet. – Tiden var inne for å gå videre, for å dyrke musikken som vokste på innsiden som var så annerledes en den som ble spilt på utsiden. Da jeg gikk ut av bandet var det for å omfavne dette nye prosjektet med hele seg, sier Sveen i en pressemelding.

– Når man blir mobbet gjennom hele oppveksten uten at noen noensinne griper inn, kan stemmene hjemsøke deg resten av livet. Mobbingen tar på en måte aldri slutt, og man vil alltid spørre seg om hvorfor ingen synes det var viktig nok til å gjøre noe. Og følelsen av å være evig verdiløs blir total. For det er det som er. Mobbing og utestengelse gjør ikke bare vondt her og nå, men det kan vare livet ut, sier hun.

Marianne som selv er utdannet sykepleier, tok vakter på en døgnpost innenfor psykisk helse mens hun jobbet med å ferdigstille albumet. I møte med pasienter, deres sterke historier og deres viktige budskap, tok plata en helt ny vending. Sveen begynte å reflektere over definisjonen av nærmeste pårørende – Next of Kin. Så hun kastet alt hun hadde skrevet til da. Og begynte helt på nytt. Høsten 2021 kommer resultatet. Den gripende singelen «How Come» er andre smakebit fra albumet og handler om mobbing, fremkommer det av pressemeldingen fra Drabant Music.

Cover fra platen til Marianne Sveen. Foto: Drabant Music.

Avisa-Vests kommentar til låten

– Dette er en slående vakker utgivelse, fanget i et krystallklart lydbilde. På Next of Kin hører man at låtene og produksjonen står i sentrum, anført av Mariannes plettfrie stemme, og akkompagnert av et hovedsakelig akustisk lydbilde der det symfoniske og filmatiske setter stemningen og rammene for historiene som fortelles.

Konklusjon: Terningkast 4. Dette er en meget velprodusert låt.

Enig med vår anmelder? Si din mening.