Markedsplassen Finn tilrettelegger for Gjerdrum-hjelp

Ifølge leder for forbrukertrygghet i FINN, Geir Petter Gjefsen, er det gjort noen ekstra sikkerhetstiltak på den nye annonse-kategorien på Torget. Foto: Finn.no.

– Dette er en stor katastrofe og mange ønsker å bidra. Det tilrettelegger vi for nå, sier leder for FINN i en pressemelding.

Av: Sandra Andersen   2021-01-03 10:54:30 
  Sist oppdatert 2021-01-03 11:42:54 

Folk som ønsker å tilby hjelp og bistand til alle de som er rammet av leirskredet i Gjerdrum, kan gjøre dette via den nye FINN-kategorien «Gjerdrumhjelpen»

– Dugnadsånden står sterkt i det norske folk, og folk fra hele landet strømmer til for å hjelpe de som er berørt av katastrofen. Lørdag ettermiddag ble vi kontaktet av Gjerdrum kommune som lurte på om FINN kunne bidra med å koordinere hjelpen, og lage en tjeneste som lar folk nå ut til hverandre på en enkel måte. Det ønsket vi selvfølgelig å tilrettelegge for, sier Christian Printzell Halvorsen, administrerende direktør i FINN. 

Mange ønsker å bidra

På kort tid ble kategorien Gjerdrumhjelpen opprettet, slik at alle de som er rammet av skredet skal få den hjelpen de trenger. Det vil både være mulig å legge ut annonser for å be om hjelp og annonser hvor man kan tilby hjelp. Foreløpig er følgende underkategorier opprettet for begge annonsetypene: 

  1. Husrom
  2. Klær og sko
  3. Klær og utstyr til barn
  4. Leker til barn
  5. Mat og utstyr til dyr
  6. Annet

– Med over tusen mennesker som står uten hus og hjem og helt essensielle eiendeler, oppfordrer vi alle som har mulighet til å tilby hjelp i form av husrom på kort og lang sikt, klær, leker, mat eller andre ting, sier Halvorsen. 

Man må verifisere seg med BankID

Ifølge leder for forbrukertrygghet i FINN, Geir Petter Gjefsen, er det gjort noen ekstra sikkerhetstiltak på den nye annonse-kategorien på Torget. 

– Dette er en tillitsbasert ordning for at folk skal kunne tilby hverandre ekstra hjelp i en vanskelig situasjon. Men vi er opptatt av trygghet, og har derfor laget dette som en helt egen type annonse med et ekstra sikkerhetstiltak i form av brukerverifisering via BankID. BankID-verifiseringen vil gjelde både for annonsør og de som søker hjelp, sier Gjefsen.

FINNs forbrukertrygghetsavdeling har også manuell gjennomgang av alle annonsene som tilbyr Gjerdrum-hjelp før de publiseres på markedsplassen. 

- - - - ANNONSE - - - -