Maria Mena slipper singelen «Not OK» fredag 24 april.

Av: Tone Sofie Andersen   2020-04-21 10:51:00 
  Sist oppdatert 2021-02-28 22:15:56 

Det er fem år siden Maria Mena ga ut ny musikk, fredag 24. april er hun tilbake med singelen «Not OK».

Maria Mena (c) Morgan Norman
Maria Mena. Foto: Morgan Norman.

Maria Mena har en unik evne til å se forbi fasaden og til å ufiltrert formidle det hun ser og føler. «Not OK», Marias første utgivelse siden 2015, handler om sterke kvinner som står i storm etter storm, men aldri ber om hjelp. Her har Maria latt seg inspirere av noen av sine beste venner. Kvinner som får ros for at de er så flotte og sterke i motgang, sorg og smerte. Men hva ville skje om de viste svakhet? Er det ikke en egen styrke i å si at de ikke har det OK? At de har øyeblikk hvor de bare vil gi opp. At de ikke er supermennesker. Det ligger styrke i å be om hjelp. Og vi blir sterkere om vi hjelper hverandre. Med «Not OK», en låt som er like vakker som den er vond, setter Maria Mena ord på motet disse kvinnene viser fordi de ikke har noe valg.

Verden stopper ikke opp fordi du mister den du elsker høyest. Den tar ikke hensyn til sykdom eller død. Hverdagen, med ansvar og forpliktelser, går ubønnhørlig videre. Det er OK å spørre om noen har det vanskelig. Det er OK at man er redd for å si eller gjøre noe feil, så lenge man viser sin støtte. Det er ikke OK å regne med at en person som har vist overmenneskelig styrke tåler absolutt alt. OK?

– Ærlig, åpen, raus, sårbar, morsom og modig. Maria Mena har en unik evne til å formidle et nyansert men ufiltrert spekter av følelser, både på scenen og på plate. Fra hun slo igjennom med «My Lullaby» i 2002 har Mena vært på en unik reise som artist, låtskriver og menneske, og vi har fått ta del. Hun har skrevet vakkert og sårt, hun har skrevet impulsivt og i affekt, hun har skrevet i drømme og hun har skrevet i sinne. 

Maria Mena har delt sitt aller vondeste og vanskeligste, sitt fineste og største, og hun har vist seg tvers igjennom uredd i sin kunst. Hun har skrevet tekster som har hjulpet henne selv, men også mange andre, ved å sette ord på det unevnelige, utenkelige og uutholdelige. Men også det fine, vare og rare. Mena når oss like gjerne med varme og humor som med skjørhet og smerte i tekster som «I Don’t Wanna See You With Her», «Just Hold Me», «You Are The Only One», «All This Time» og «Fuck You». 
Som om ikke det var nok synger hun til og med julen inn. Listetoppende og 4x platina-sertifiserte «Home For Christmas» har etablert seg som en moderne klassiker og ble i 2019 kåret til tiårets beste julelåt av NRK P3. 

Hittil har Maria Mena sluppet 7 studio-album, alle topp 10 i Norge og på hitlister også i Tyskland, Sveits og Nederland hvor de er sertifisert til gull eller platina. Hitsinglene har oppnådd tilsvarende plasseringer og sertifiseringer i Danmark, Finland, Nederland, Tyskland, Polen, Østerrike, Sveits, New Zealand, UK og USA i tillegg til Norge. Mena har vært nominert til et utall priser, og i 2008 vant hun Spellemann for albumet «Cause and Effect», i 2011 mottok hun Edvard-prisen for pop-musikk for «Viktoria» samt at hun ble tildelt Norsk Kulturråds Ærespris i 2015.

– Flittig turnering har etablert Maria Mena som en superb live-artist, som selger ut konserter i både Norge og Europa. I 2019 spilte hun for 12. gang for et utsolgt hus i legendariske Paradisio i Amsterdam.
Følger du Maria Mena på Instagram får du et innblikk i livet hennes, med jevnlige oppdateringer og anbefalinger, være seg om mat, musikk eller mental helse. Og hunden Julius.

Fredag 24. april slipper Maria Mena singelen «Not OK», og det kommer mer musikk før hun, fra november, besøker 14 norske, og et utvalg europeiske, byer med «They Never Leave Their Wives Tour».

FAKTABOKS:
Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.