Mann siktet for voldtekt etter Brann-nachspielet

Politiet har siktet en mann for voldtekt etter nachspielet som fant sted på Brann stadion.

Vest politidistrikt skriver i en pressemelding torsdag at en person har fått status som siktet etter nachspielet på Brann Stadion. Han er siktet etter paragraf 291 i straffeloven som gjelder seksuell omgang med vold eller truende atferd.

– Etterforskningen etter nachspielet på Brann stadion pågår fortsatt og politiet jobber aktivt med saken. Det er foreløpig for tidlig å si noe om når saken er ferdig etterforsket. Saken har høy prioritet på grunn av sakstypen. Politiet har gjennomført en rekke avhør i saken og det gjenstår fremdeles flere, skriver politiets kommunikasjonssjef Arne Lutro.

Den siktede har ikke blitt pågrepet av politiet.

– Personen som er under etterforskning har fått status som siktet. Siktelsen gjelder overtredelse av straffeloven §291 (voldtekt). Siktede har ikke vært pågrepet og det er ikke endringer i bevisbildet nylig som ligger til grunn for endring av status. Han har fått status som siktet i forbindelse med at politiet har brukt tvangsmidler mot ham for å sikre bevis i saken, står det i pressemeldingen fra politiet i Vest.

Mannen som nå er siktet har i tidligere avhør nektet straffeskyld.

– Siktede har vært avhørt av politiet ved to anledninger. Han erkjenner ikke straffskyld. Etterforskningen av saken vil pågå videre, i form av blant annet avhør av flere tilstedeværende på aktuelt nachspiel. Av hensyn til etterforskningen og de forestående vitneavhørene kan politiet ikke gi ut flere detaljer om saken på nåværende tidspunkt, skriver politiet videre.

Det var fredag 13. august det ble kjent at politiet åpnet etterforskning knyttet til et mulig seksuelt overgrep etter et nachspiel på Brann Stadion. Tolv Brann-spillere og syv kvinner var til stede under et nachspiel som fant sted natt til den foregående tirsdagen, den 10. august.

Tirsdag ble det kjent at en annen kvinne har anmeldt en spiller som var på festen, i følge BT skal dette være snakk om en voldshendelse.

Den andre mannen som er under etterforskning etter nachspielet, for kroppskrenkelse, er også avhørt.

– Som fremkommet tirsdag denne uken har politiet startet en ny etterforskning etter at en av kvinnene som deltok på nachspielet har anmeldt en annen deltaker. Politiet kan ikke på dette tidspunktet gå i detalj på hvilke opplysninger som fremkommer av denne saken, utover at politiet har funnet grunn til å undersøke om kvinnen har vært utsatt for kroppskrenkelse. Mistenkte i saken er avhørt. Han erkjenner ikke straffeskyld. Av hensyn til etterforskningen kan det heller ikke gis flere detaljer om saken på dette tidspunktet, skriver politiet.

Ledelsen i Brann har besvart AVs henvendelser torsdag morgen.

VG meldte først om siktelsen.