Mann i 35-årsalderen døde etter en pågripelse i Södertälje i Sverige.

SVERIGE: (Avisa-Vest) – Onsdag kveld, like etter klokken 22, ble politiet varslet om et pågående moped ran i sentrum av Brunnsäng i Södertälje. Etter hendelsen pågrep politiet en mann på moped, som de mistenkte stod bak det grove ranet, melder Expressen.
Av: NTB og Sandor Dahl   2020-07-30 10:24:21 
  Sist oppdatert 2020-07-30 10:25:07 

– Vi fikk først en melding om at det noen trodde var et ran med mishandling. Men personen viser seg å ha reist til og fra sentrum på moped. Han er altså ikke mistenkt for ran, men han skal i stedet ha slått og sparket en annen person, sier talskvinne Towe Hägg ved politiet i Stockholm til Aftonbladet.

Ved pågripelsen ble politiet oppmerksomme på at mannen hadde sluttet å puste. Mannskapene på åstedet startet hjerte-lungeredning og ambulansepersonell ankom stedet. Men mopedføreren, en mann i 35-årsalderen, døde senere på sykehus, etter en pågripelsen i Södertälje i Sverige.

Pårørende er varslet.

I etterkant kom det frem at mannen ikke utførte lovbruddet som han var mistenkt for, skriver avisen.

Hvordan vet man at noen har blitt slått?

– Dette er informasjon vi har fått, som vi må undersøke nærmere.

Hvordan arrestasjonen fant sted, hvor mange politifolk var involvert og hvorfor mannen plutselig sluttet å puste, kan ikke Hägg svare på.

Den svenske spesialenheten for politiet (SU) skal etterforske saken.

Avdelingen vil ikke svare på spørsmål om hva som skjedde under pågripelsen, og de sier at etterforskningen vil ta tid.

En eller flere politifolk etterforskes, mistenkt for å ha forvoldt en annens død.

– Vi skal forsøke å komme til bunns i hva som har skjedd. Det kan ha skjedd av medisinske årsaker, det kan ha vært hva som helst, sier Annika Strömberg, som leder etterforskningen av hendelsen innen politiets interne etterforskning (SU) til Aftonbladet.