Mann 70-årene pågrepet og varetektsfengslet for seksuelle overgrep i Trøndelag

Tre barn og en over 16 år skal ha vært utsatt for seksuelle overgrep av mannen fra Trøndelag: – Vi har grunn til å tro at enda flere av vært utsatt, sier påtaleansvarlig i saken.

Av: Sandor Dahl   2020-10-06 08:30:46 
  Sist oppdatert 2020-10-06 09:33:19 

Mannen i 70-årene fra Namdalen i Trøndelag er siktet for å ha begått seksuelle overgrep mot totalt fire personer. Politiet har siden starten av september etterforsket saken mot mannen. Han ble pågrepet og siktet 28. september. Nå sitter han i varetekt.

Varetektsfengslet i fire uker

Mannen er bosatt i Namdalen i Trøndelag. Barnevoldsteamet i Namdal og Innherred etterforsker saken med bistand fra etterforskere.

Siktede er varetektsfengslet i fire uker. Politiet mener han vil kunne forspille bevis i saken på frifot.

– Det vil si at han kan påvirke personer som har vært utsatt for noe, eller som har vært vitner til noe. Han kan eventuelt fjerne noen spor. Derfor fremmet vi begjæring om varetektsfengsling, og fikk medhold i det.

Inntrøndelag tingrett varetektsfengslet ham først i to uker. Politiet anket til Frostating lagmannsrett, som avsa kjennelse mandag at mannen kan varetektsfengsling i fire uker med brev- og besøkskontroll i hele fengslingsperioden.

De første overgrepene skal ha skjedd for 30 år siden, heter det i fengslingskjennelsen fra Frostating lagmannsrett. De siste overgrepene skal ha skjedd i fjor.

Etterforskning

Det er flere fornærmede i saken. Mannen er siktet for å ha begått voldtekt, seksuell omgang med barn under 16 år, forsøk på seksuell omgang med barn under 16 år og for å ha foretatt seksuell handling med barn under 16 år. Perioden overgrepene skal ha skjedd strekker seg over et lengre tidsrom tilbake i tid. Politiet ser ikke bort fra at etterforskingen vil kunne avdekke at den siktede har begått overgrep mot flere personer. 

– Seksuelle overgrep mot barn er noe politiet ser svært alvorlig på og som har høy prioritet. Politiet er i gang med en bred etterforskning og har gjennomført en rekke avhør, ransaking og annen nødvendig etterforsking, sier påtaleansvarlig Trude Skogen, i Trøndelag politidistrikt.

– Det er alltid vanskelig for de fornærmede i overgrepssaker å fortelle hva de har vært utsatt for, dette gjelder både barn og voksne, sier Skogen.

Ønsker tips

– Hvis noen har vært utsatt for seksuelle overgrep, er det viktig at de tar kontakt med oss, selv om de tenker at forholdene er for gamle, sier hun.

Skogen oppfordrer dem som mener seg utsatt for seksuelle overgrep om å kontakt med politiet på telefon 02800. Eller via tips.politiet.no/web.

- - - - ANNONSE - - - -