Lørenskog-drapene: – Moren som er siktet for drap er nå avhørt av politiet, siktelsen er uendret.

Hennes status som siktet i saken er ikke endret etter avhøret. Av hensyn til etterforskingen ønsker ikke VI å gå ut med ytterligere informasjon om hva som fremkom av opplysninger i avhøret, sier politiadvokat Sonika Sharma-Sundheim i Øst politidistrikt. Foto: Avisa-Vest.no.
NORGE: (Avisa-Vest) – Moren som er siktet for å ha drept barna sine på Lørenskog 19. juli er nå avhørt av politiet. Siktelsen er uendret, opplyser politiadvokat Sonika Sharma-Sundheim i en pressemelding.
Av: Sandor Dahl, Journalist og NTB   2020-07-27 08:19:18 
  Sist oppdatert 2020-07-27 12:50:30 

– Av hensyn til etterforskingen ønsker ikke politiet å gå ut med ytterligere informasjon om hva som fremkom av opplysninger i avhøret, sier Sharma-Sundheim.

Politiet mistenker ikke flere gjerningspersoner.

Hennes status som siktet i saken er ikke endret etter avhøret. Av hensyn til etterforskingen ønsker ikke politiet å gå ut med ytterligere informasjon om hva som fremkom av opplysninger i avhøret.

Det var 19. juli at nødetatene rykket ut og fant to livløse barn i en leilighet på Lørenskog. I leiligheten var også moren, som da var kritisk skadd og ble fraktet til sykehus. Hun er nå utenfor livsfare.

– Av hensyn til  de pårørende ønsker vi på nåværende tidspunkt ikke å uttale oss om dødsårsak, mulig hendelsesforløp eller motiv, skriver Sonika Sharma-Sundheim i Øst politidistrikt

Den siktede moren er ivaretatt av helsevesenet. Politiet har dialog med helsevesenet, og tar stilling til varetektsfengslingen når det anses forholdsmessig.

Når det antas å ha betydning for avgjørelsen om straff for en alvorlig handling, begjæres det primærpsykiatrisk undersøkelse for å bedømme siktedes sinnstilstand på gjerningstidspunktet. Det har vi også gjort i denne saken, sier politiadvokaten.

Kvinnens forsvarer, advokat Gunhild Lærum, sier til NTB at avhøret av den 35 år gamle kvinnen ble kort og at hun ikke tok stilling til siktelsen for drap på sine to barn.

– Jeg har egentlig ingen annen kommentar til det enn at det ikke var et så veldig langt avhør og det var vanskelig å gjennomføre på grunn av hennes situasjon, sier Lærum.

– Hun har ikke tatt stilling til siktelsen for drap. Hun klarer ikke å forholde seg til det, hun er veldig utenfor, sier advokaten.

- - - - ANNONSE - - - -