Lørenskog-dødsfallene etterforskes som dobbeltdrap. NRK: Far løslates i kveld

Politimester i Øst politidistrikt Ida Melbo Øystese (t.v) og politiadvokat Sonika Sharma-Sundheim (t.h).

LØRENSKOG: (Avisa-Vest) – To barn ble funnet døde i Lørenskog søndag morgen. Moren er innlagt på sykehus med kritiske skader. Faren til barna har status som siktet og vil bli løslatt i kveld.

Av: Sandor Dahl   2020-07-19 15:52:00 
  Sist oppdatert 2021-04-08 16:28:38 

Politimester Ida Melbo Øystese og politiadvokat Sonika Sharma-Sundheim holdt søndag kveld en kort pressekonferanse på politihuset i Lillestrøm etter at to barn ble funnet døde, og deres mor kritisk skadd i Lørenskog søndag morgen. Det ble utført livreddende førstehjelp på barna, men livet deres sto ikke til å redde. Moren er fraktet til Ullevål sykehus hvor hun får behandling for de kritiske skadene, hun er utenfor livsfare sier politiet på pressekonferansen.

Under søndagens pressekonferanse opplyser politiet at barna vil bli obdusert, og at dødsårsaken foreløpig er ukjent. Politiet har foreløpig ikke villet gått ut med kjønn eller alder på de to barna, eller gi noe mer opplysninger om far og mor.

Politimester Ida Melbo Øystese beskriver hendelsen som tragisk. Våre tanker går til en familie i krise, sier hun.

– I dag har det vært en svært alvorlig hendelse i Lørenskog, sier hun.

Saken er i en tidlig fase, og vi ber derfor om forståelse for at vi ikke kan si så mye akkurat nå, sier Øystese videre.

Politiadvokat Sonika Sharma-Sundheim sier at på grunn av sakens omstendigheter etterforskes saken som drap, sier hun under pressekonferansen. Politiet spesifiserte ikke under pressekonferansen hva faren er siktet for.

Vi jobber fortsatt med å sikre beviser, sier politiadvokat Sharma-Sundheim.

Mor kritisk skadd men utenfor livsfare.

Moren, som ble funnet med kritiske skader, er nå utenfor livsfare, informerer politiet. Hun har foreløpig ikke latt seg avhøre på grunn av helsetilstanden.

Faren til barna ankom selv åstedet og ble tatt hånd om av politiet. Sharma-Sundheim opplyser at han har status som siktet i saken, og vil bli avhørt nå. Samtidig skal «mistankegrunnlaget mot han være svekket».

Politiet etterforsker saken bredt, og har så langt blant annet foretatt rundspørringer og avhør av aktuelle personer.

– Pårørende er varslet, og blir tatt hånd om av kriseteamet. Familien er naturlig nok sterkt preget, sier Sharma-Sundheim.

Hun opplyser også at politiet vil komme med mer informasjon mandag.

Forsvarer: Far blir løslatt.

Den siktede faren har fått oppnevnt Dag Svensson som sin forsvarer. Han opplyser til NRK like etter klokken 19 at hans klient vil bli løslatt etter avhør søndag kveld.

Ifølge Svensson vil faren bli tatt hånd om av kommunens kriseteam.

Advokaten ønsker ikke å uttale seg om hva mannen er siktet for.

– Han nekter en hver befatning med denne tragedien. Vi er blitt fortalt at han løslates. Det går ikke an å beskrive hvordan han har det, sier Svensson til Romerikes Blad.

RB var i kontakt med Øst politidistrikts kommunikasjonsenhet etter intervjuet med forsvarer Svensson søndag kveld. De opplyste at det ikke var noen grunn til å betvile advokatens opplysninger, skriver avisen.

Politiaksjon i Fjerdingby i Rælingen.

Politiet bekrefter at de har undersøkt en bolig i Fjerdingby i Rælingen i forbindelse med de dødsfallene. Ifølge politiet var dette for å komme i kontakt med personer som kunne ha opplysninger i saken.

– Vi er midt i en større politiaksjon hvor vi leter etter en person i forbindelse med hendelsen i Lørenskog. Ingen er pågrepet, men søkene fortsetter, sa politiets innsatsleder Rolf Listrøm til Romerikes Blad.

– Hva er årsaken til at disse søkene foregår i Rælingen?

– Det er i forbindelse med adressen til vedkommende vi søker etter, svarer Listrøm.

Kriminaltekniske undersøkelser av boligen.

Kriminalteknikere fra Øst politidistrikt har gjennom søndagen jobbet i boligen, og det har blitt gjennomført flere vitneavhør i nærområdet.

– På stedet nå foretar vi kriminaltekniske undersøkelser. Det blir også foretatt avhør for å sikre oss spor, uttalte innsatsleder Marit Furuseth i Øst politidistrikt søndag ettermiddag.

Politiet opplyser at de ønsker å komme i kontakt med vitner som kan ha vært i området mellom midnatt og klokken ni i dag morges.

–Dette er en tragedie – det gjør inntrykk på de fleste av oss.

Ordfører Ragnhild Bergheim (Ap) sa tidligere i dag til Avisa-Vest at kriseteamet er i gang med sitt arbeid i samarbeid med politiet til de som trenger støtte og oppfølgning.