Les Brann-spillerne som var på nachspielet sin uttalelse – og beklagelse.

De ni gjenværende Brannspillerne som var til stede på skandale-nachspielet på stadion har i kveld gitt en uttalelse.

Keeper og Brann-veteran Håkon Opdal og hovedtrener Eirik Horneland har begge tatt til ordet i media for at de ni spillerne skulle stå frem og erkjenne at de hadde vært på festen.

Mandag kveld har sportsklubben Brann publisert en samlet uttalelse fra spillerne. Den kan du lese her:

«Vi beklager at vi utviste dårlig dømmekraft ved å samles på Brann Stadion natt til tirsdag, 10. august. Vi har full forståelse for at dette har skapt reaksjoner og vi beklager overfor alle som er glade i Brann og norsk fotball. Samtidig er det viktig for oss å presisere at vi ikke kjenner oss igjen i mange av beskrivelsene i media – og rykter på sosiale medier som verserer om samlingen på Brann Stadion.

Vi ønsker å være tydelige på at vi tar fullstendig avstand fra narkotikabruk. Vi drakk alkohol, og ingen andre rusmidler ble inntatt på Brann Stadion, oss bekjent. Vi var ikke involverte i, eller observerte seksuell aktivitet denne natten.

Det har vært fremmet krav om at vi står frem med våre historier fra festen. Dette gjorde vi tidlig overfor vår arbeidsgiver. Nå har dette blitt en personalsak og derfor ønsker vi ikke å kommentere dette nærmere. Vi ber om forståelse for det.

Vi er en spillergruppe som står sammen – målet vårt er å gjenreise tilliten til Brann-supporterne, klubben og alle andre med hjerte for Brann.»

Det hele er signert av de ni: Sivert Heltne Nilsen, Markus Olsen Pettersen, Mathias Rasmussen, David Møller Wolfe, Ole Martin Kolskogen, Thomas Grøgaard, Eirik Holmen Johansen, Lars Krogh Gerson og kaptein Daniel Pedersen.

I tillegg til de ni som har sendt ut sin forklaring mandag kveld har Kristoffer Barmen, Mikkel Andersen og Vegard Forren innrømmet at de var på nachspielet. Forren og Andersen har terminert sine kontrakter, mens Barmen ble sist uke sparket av klubben han har vært en del av siden han var 10 år gammel.