LEDER: – Jensen må beklage på vegne av partiet…

Per-Willy Amundsen (Frp) peker på «voldsvenstre» etter dødsfallet i Kristiansand, der et tidligere medlem av Stopp islamiseringen av Norge (Sian) ble funnet død.

Av: Avisa-Vest   2020-10-05 16:48:23 
  Sist oppdatert 2020-10-05 16:51:45 
Dette er en leder. Lederartikkelen uttrykker Avisa-Vest publisistiske mening.

Politiet etterforsker saken som et drap. Det er ikke kommet ut noe fra etterforskningen som tilsier at drapet var politisk motivert.

Slike fakta lar ikke en av Frps tidligere justisministre – og deres nåværende justispolitiske talsperson – seg hefte av. Amundsen spekulerer vilt på Facebook: «Hatet fra ekstremvenstre må tas på alvor. Man kan mene hva man vil om Sian, men alle har rett til frie ytringer.»

Men det var ikke det verste Amundsen gjorde etter at drapsetterforskningen ble kjent.

«Det er elementer i partiet Rødt som bruker vold for å fremme sitt budskap», sier Amundsen til TV 2. Det er uansvarlig å spekulere på at medlemmer av et politisk parti kan ha stått bak et drap.

Uttalelsene kan utsette medlemmer av et lovlig, politisk parti for fare. Og det finnes ikke et fnugg av bevis for påstanden.

– Må beklage

Fremskrittspartiet profilerer seg på å være et «lov og orden»-parti. Om det skal ha noe som helst rot i virkeligheten, må Frp-leder Siv Jensen ta affære.

Hun må beklage på vegne av partiet.

Jensen kan ikke bare se på at hennes justispolitiske talsperson spekulerer seg frem til en drapsanklage.

Amundsens uttalelse har fått reaksjoner på sosiale medier.

En av de om reagerer er redaktør i Filter Nyheter, Harald Klungtveit. Han skriver mye om høyreekstreme miljøer, og har dekket flere Sian-demonstrasjoner.

– Det er ufattelig uansvarlig av Norges tidligere justisminister å spekulere om et politisk motivert angrep i en sak der det foreløpig ikke er noe grunnlag for det, skriver han på Twitter.

- - - - ANNONSE - - - -