Kvinnen i 30-årene, som er siktet for å ha tatt livet av sine to små barn i en leilighet på Lørenskog: – Er blitt informert om drapssiktelsen

LØRENSKOG-DRAPENE: (Avisa-Vest) – Kvinnen i 30-årene, som er siktet for å ha tatt livet av sine to små barn i en leilighet på Lørenskog søndag 19. juli, er underlagt en prejudisiell observasjon. Det er psykologspesialist Pål Grøndahl som skal foreta denne på Ahus, hvor kvinnen nå oppholder seg.

Av: Sandor Dahl   2020-07-24 11:11:52 
  Sist oppdatert 2021-04-08 16:31:37 

– Hovedformålet er å avklare om det er mulig at vedkommende var utilregnelig på handlingstiden, sier Grøndahl, som presiserer at han uttaler seg på generelt grunnlag, og ikke om denne spesifikke saken.

Den 35 år gamle kvinnen som er siktet for å ha drept sine to små barn, er nå informert om drapssiktelsen, ifølge forsvareren.

– Moren er informert om drapssiktelsen. Hun har fått med seg innholdet i den, opplyser advokat Gunhild Lærum til Romerikes Blad.

– Hun har vært veldig opptatt av barna sine. Det strider mot all natur å gjøre noe slikt. Hennes tilstand er uforandret. Hun er helt utenfor, sier Lærum.

Kvinnen har ikke tatt stilling til straffskyld. Ifølge forsvareren er tilstanden hennes slik at hun ikke kan ta stilling til det. Hun er er foreløpig ikke avhørt.

– Det blir nok ikke aktuelt med avhør i neste uke heller. Jeg skal ringe politiet og snakke med dem om dette, sier Lærum.

Forsvarsadvokaten har bedt retten om at det blir gjennomført en prejudisiell observasjon av den barne-drapssiktede 35-åringen.

Lørenskog-tragedien:

Det var melding om et utløst sprinkleranlegg ved 08:30-tiden som først fikk politiet og Nedre Romerike brann- og redningsvesen til å rykke ut til til en kontroll av et mulig branntilløp i en leilighet i Lørenskog kommune.

I leiligheten ble brannmannskapene møtt av et grusomt syn: Der fant de to livløse barn og en mor som med kritiske skader. Moren ble først kjørt til Oslo universitetssykehus Ullevål, men hun er senere blitt overført til Ahus. Det ble forsøkt livredning på barna, men livene sto ikke til å redde.

Først ble barnas far, en mann i 30-årene fra Rælingen, siktet i saken etter han ankom selv åstedet og ble tatt hånd om av politiet. Politiadvokat Sharma-Sundheim. opplyste at han hadde fått status som siktet i saken, men at samtidig skal «mistankegrunnlaget mot han være svekket». Siktelsen mot han ble etter hvert frafalt.

Mandag 20. juli ble barnas mor, en kvinne i 30-årene, siktet for drap på sine to barn. På grunn av kvinnens helsetilstand har det ikke vært mulig for politiet å avhøre henne, ei heller opplyse henne om siktelsen.

Gunhild Lærum er oppnevnt som forsvarer for den drapssiktede kvinnen. Henning Bjercke er bistandsadvokat for barnas far.

Saken har vekket sterke reaksjoner landet rundt. Det har blitt flagget på halv stang i Lørenskog og Rælingen kommuner, og utenfor blokka i Lørenskog ligger det blomster og lys.

Ordfører Ragnhild Bergheim (Ap) i Lørenskog kommune sa til AV den søndagen at:

– Det er helt forferdelig. Helt grusomt, det er sterk tragedie, folk er rystet over det som har skjedd, når barn er involverte er det ekstra tungt.