Kvinne i 40-årene siktet for drap i Halden

SIKTET: En person ble mandag funnet død i en leilighet i Halden sentrum. En kvinne i 40-årene er pågrepet og siktet for drap i forbindelse med dødsfallet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB.

Politiet i Øst bekrefter at det er en relasjon mellom avdøde og siktede.

– Vi har pågrepet og siktet en kvinne i 40-årene fra Halden for drap. Pågripelsen skjedde rolig. Hun har fått oppnevnt Kristin Morch som sin forsvarer. Det vil bli gjennomført avhør av henne på formiddagen i dag, sier påtaleansvarlig i saken, Anders Svarholt, i Øst politidistrikt tirsdag formiddag.

Politiet vil foreløpig ikke gå ut med alder eller kjønn på den drepte personen.

– Vi kan bekrefte at det er en relasjon mellom den siktede og avdøde utover det vil jeg ikke si noe mer for å unngå for mye spekulasjoner. Grunnen for at vi holder tilbake nå, er fordi at vi er i den innledende fasen der vi ønsker å ha litt ro til å gjennomføre de etterforskningsskritt vi mener er nødvendig. Vi vil kunne gå ut med nye opplysninger om ikke altfor lenge sier Svarholt videre.

UNDERSØKELSER: Kriminalteknikere på stedet der en person ble mandag funnet død i en leilighet i Halden sentrum. En person er pågrepet i forbindelse med dødsfallet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB.

Politiet opplyser at det er oppnevnt en rettspsykiatrisk sakkyndig som skal delta som observatør i avhøret. Og som i forlengelsen av det, enten i dag eller de nærmeste dagene, vil gjennomføre en foreløpig rettspsykiatrisk undersøkelse av henne.

– Det dreier seg om en prejudisiell undersøkelse. Jeg vil presisere at det ikke er fordi vi mistenker at det er noe spørsmål om utilregnelighet. Men fordi saken er såpass alvorlig som den er, velger vi å gå til det skrittet allerede nå – i tilfelle det blir et tema, sier politiadvokaten.

Det var klokken 22.05 mandag kveld Øst politidistrikt fikk melding via AMK om at en person var skadet i en leilighet. Kort tid senere rykket flere politipatruljer ut til stedet og fant en person død.

En person er pågrepet og en person er død, bekreftet operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt til NTB like over midnatt.

Den siktede kvinnen fikk helsehjelp før hun ble fraktet til politihuset på Grålum.