Kurt (48) og Veronica (26) er vinnere av Sommerhytta

VINNERE: Etter en jevn finale i Sommerhytta, var det far og datter Kurt Rasmussen (48) og Veronica Johansen Rasmussen (26) som stakk av med seieren. Foto: Espen Solli/TV2

Etter en jevn finale i Sommerhytta, var det far og datter Kurt Rasmussen (48) og Veronica Johansen Rasmussen (26) som stakk av med seieren.

Etter ti uker har et tvillingpar, et vennepar, et kjærestepar og far og datter slitt seg gjennom en utfordrende tid med kjøkkenmontering, flislegging og litervis med maling for å realisere hyttedrømmen om sin egen sommerhytte ved Mjøsli i Innlandet fylke.

Torsdag skulle vinneren av den femte sesongen avsløres i programmet på TV 2.

Til sist var det far og datter Kurt Rasmussen (48) og Veronica Johansen Rasmussen (26) som gikk av med seieren.

– Det er jo egentlig helt sykt. Vi synes fortsatt det er ganske uvirkelig, egentlig. Det var ikke forventet. Vi hadde jo en god start, også utlignet Anna og Jone, og da var vi veldig klar over at det ikke skulle gå veien. Men i finaleuken var det fire-fire, og vi var superfokusert på å ta konkurransene i finaleuken, og det klarte vi. Det tror jeg var helt avgjørende, sier Veronica.

Pappa Kurt legger til at han gleder seg til å se finalen på tv, for han husker ingenting av det. Jeg var så stressa sier den ferske vinnerduoen til Se og Hør.

Jevn finale

Før finalen hadde det gule laget, seks gullhammere, det grønne fire, det røde en og det blå null.

Dermed var det duket for en jevn og spennende finale når dommerne, Lars Fossum, Aina Steen og Finn Schjøll, samt hyttenaboene, skulle dele ut sine gullhammere.

Aller først ble naboenes stemme avslørt. Ut av konvolutten viste programleder Guri Solberg en grønn lapp, hvilket betød at naboenes stemme gikk til Anna Rosenlund Skretteberg (23) og Jone Engemoen Hansen (27).

Fossum ga sin gullhammer til far og datter, Steen ga gullhammeren sin til Hansen og Rosenlund, mens Schjøll ga sin gullhammer til far og datter Rasmussen.