Kronprins Haakon blir beskytter for konkurransen Unge forskere

Kronprins Haakon har sagt ja til å være beskytter for konkurransen Unge forskere, skriver Forskningsrådet i en pressemelding tirsdag.

Av: Sandor Dahl   2021-01-05 11:54:20 
  Sist oppdatert 2021-01-05 12:01:31 

– Vi er veldig glade og stolte over at H.K.H. Kronprinsen er konkurransens beskytter, sier Anne Kjersti Fahlvik, fungerende administrerende direktør i Forskningsrådet i pressemeldingen.

– Jeg håper at flere unge legger merke til konkurransen, og at de får lyst til å delta. Lærere spiller også en viktig rolle for å gi elevene veiledning. Denne høsten kom nye læreplaner, og konkurransen kan være en aktivitet i sammenheng med disse, og gi inspirasjon på nye måter, sier Fahlvik.

Konkurransen Unge forskere inviterer elever fra ungdomsskole og videregående skole til å være med. Konkurransen arrangeres av Forskningsrådet og det er en av de eldste konkurransene for ungdom som forsker, med mer enn 50 års historie. Hvert år deltar rundt 150 prosjekter, som vurderes av en jury med representanter fra ulike fagområder på Universitetet i Oslo. Viktige målsetninger for konkurransen er å fremme kritisk tenkning blant unge og rekruttere flere til forskning

Påmeldingsfrist for deltakelse i 2021 er 15. januar, og innlevering av prosjekter er 1. februar, skrive rådet i meldingen.