Kronerullingen til Irene (31) for Anna og Jone går viralt: – Det er sykt at det allerede har kommet inn over 150.000 kroner

VIL HJELPE: Irene Sandmoen (31) har startet kronerulling for Anna og Jone etter at de ble slått på målstreken i årets finale av seersuksessen «Sommerhytta». Foto: Privat

Anna (23) og Jone (27) fra seersuksessen «Sommerhytta» ble slått på målstreken i årets finale. Nå får de hjelp fra uventet hold. På litt over to døgn har engasjerte seere samlet inn over 150.000 kroner.

Torsdag var det finale på seersuksessen «Sommerhytta», hvor far og datter Kurt Rasmussen (48) og Veronica Johansen Rasmussen (26) kunne juble over å bli hytteeiere. Og selv om konkurransen nå er avgjort. har engasjement på ingen måte gitt seg.

Seer Irene Sandmoen (31) likte nemlig Anna Rosenlund Skretteberg (23) og Jone Engemoen Hansen (27) sin innsatsen i programmet så godt at hun startet en innsamlingsaksjon for dem. I et intervju med Avisa-Vest fredag fortalte hun: – Jeg hadde ikke forventet så stor giverglede og at det har kommet inn så mye penger på så kort tid er helt overveldende.

Når finalen var over ble de tre andre hyttene lagt ut for salg, så det blir neppe mulig for Skretteberg og Hansen å kjøpe hytta de sto på så hardt for. Den har fått en prisantydning på 4,1 millioner kroner, viser Finn-annonsen.

Tvillingsøstrene Trine og Trude sin hytte er anslått til langt mindre og har fått en takst på 3,8 millioner kroner. Mens venneparet Christine og Adrian sin hytte har fått en takst på 3,5 millioner kroner.

Stor giverglede

Spleisen har vært ute i snart to døgn, og pengene tikker stadig inn. I skrivende stund har det kommet inn hele 158.680 kroner til det unge kjæresteparet på Spleis.no.

– Det er helt overveldende at så mange har valgt og støtte spleisen. Jeg har nesten ikke ord, sier en sprudlende Irene Sandmoen når Avisa-Vest tar kontakt med henne lørdag formiddag.

Initiativtakeren understreker at hun ikke kjenner paret personlig, men at hun har vært i kontakt med Anna etter at spleisen ble opprettet.

– Jeg fikk en melding fra henne hvor hun skrev tusen takk. Så har vi blitt enige om at spleisen skal gå til hytte, uansett om det blir den på Mjøsli eller ikke, sier Sandmoen.

Innsamlingsaksjonen er planlagt til og gå frem til første august.

– Jeg tør nesten ikke tenke på hva sluttresultatet kan bli.

Høy temperatur i sosiale medier

Det er ikke bare glitter og stas etter opprettelsen av Innsamlingsaksjonen har Irene Sandmoen måtte tåle kritikk på sosiale medier der mange mener hun ikke burde ha opprettet spleisen for Anna og Jone etc.

– Det har vært så mye trykk at jeg har latt være å se på kommentarene, men jeg lar meg ikke knekke av disse som skal bedrive nettrolleri og ser på det positive som har kommet ut av opprettelsen, sier hun.