Kroatia rammet av kraftig jordskjelv målt til 6,3 – svært alvorlig situasjon

Det er særlig byen Petrinja som er rammet. Bilder av et bygg som har kollapset over en bil vises i lokale medier. Foto: Skjermdump fra Kroatiske Røde Kors sin Twitter-feed.

Et kraftig jordskjelv rammet Kroatia tirsdag. Det rapporteres at flere skal være skadet. Samtidig er de materielle ødeleggelsene omfattende.

Av: Sandor Dahl   2020-12-29 12:19:10 
  Sist oppdatert 2020-12-29 19:48:21 

Jordskjelvet ble registrert klokken 11:19 lokal tid tirsdag, ifølge nyhetsbyrået AFP. TV-bilder fra byen Petrinja sentralt i Kroatia viser flere bygninger som har kollapset.

– Sterkt jordskjelv igjen. Situasjonen i Petrinja er veldig alvorlig. Røde Kors’ kriseteam er på banen, skriver Kroatiske Røde Kors i en Twitter-melding tirsdag.

I deres Twitter-feed kan man se bilder og videoer av bygninger som har kollapset.

Også mandag ble området rammet av et jordskjelv, som ble målt til 5,2. Det ble da ikke meldt om noen personskader. Tirsdagens skjelv er imidlertid betydelig kraftigere.

Petrinja ligger drøyt 60 kilometer unna hovedstaden Zagreb.

Det er særlig byen Petrinja som er rammet. Bilder av et bygg som har kollapset over en bil vises i lokale medier. Videoer viser også brannmannskap som forsøker å grave ut en bil fra under et sammenrast hus. En mann skal ha vært i den aktuelle bilen.

Reuters skriver at mennesker blir reddet ut av bygninger.

Den Kroatiske avisen Jutarnji list skriver at et barn er bekreftet drept i jordskjelvet. Flere er skadet.

«En mor hvis barn døde blir hjulpet, hun er i alvorlig sjokk», rapporterte avisens reporter.

Petrinjas ordfører Darinko Dumbovic sier til dem avisen 24sata.hr at flere er døde i byen Petrinja. Ordføreren bekrefter også at et barn har omkommet.

Frykter flere skjelv

En kilde med tilknyting til Kroatia sier til AV at:

– Episenteret var mellom to byer Petrinja og Sisak nær Zagreb. Brannvesenet og medisinsk personale er på plass og søker i ruinene. De vet ikke hvor mange som er døde eller skadet per nå.

– Mange er redde for å sove inne i husene sine og velger heller og sove ute på gaten eller i biler og containere. Røde kors er på plass og hjelper dem.

– Hvordan oppleves det som har skjedd i hjemlandet deres?

– Det er tøft om man har familie og venner som er rammet. Jeg håper det er ferdig nå men de sier det kan komme flere skjelv de neste dagene.

- - - - ANNONSE - - - -