Kraftig uvær på vei: – Kjør hjem tidlig i dag

Det er meldt et skikkelig uvær søndag til tirsdag. På Vestlandet og i Midt-Norge blir det snø, haglbyger og mye vind. Nå oppfordrer forsikringsselskapet Tryg bilister til å kjøre hjem tidlig.

Av: Sandra Andersen   2021-04-04 12:50:31 
  Sist oppdatert 2021-04-04 12:50:31 

Vi frykter kø, snøkaos og mange trafikkulykker og oppfordrer hyttefolk og påsketurister å kjøre hjem tidlig i dag før uværet treffer, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring i en pressemelding.

– Det kommer mye snø, opptil 15 centimeter ved kysten og mer i høyden. Det betyr en glatt avslutning på påsken for de som skal hjem med bil. Nå gjelder det å være skodd etter forholdene, hvilket vil si piggdekk eller vinterdekk. Har du sommerdekk bør du legge om eller la bilen stå inntil videre, ellers risikerer du å måtte dekke mye skadeutgifter selv hvis noe skulle skje, sier Brandeggen.

– Av erfaring vet vi at det inntreffer ekstra mange trafikkulykker når veiforholdene skifter brått til det verre. Det er meldt masse vind i tillegg, så skal du krysse fjelloverganger bør du være ekstra godt skodd og forberedt på stengte veier eller kolonnekjøring. Vi oppfordrer samtidig alle båteiere som har satt ut båten å snarest se til å sikre den mot storm og uvær, legger han til.

- - - - ANNONSE - - - -