Koronapresset øker i Bergen: – Vi vil gjøre nye vurderinger om tiltak på mandag

SMITTEPRESS: Helsebyråd Beate Husa (KrF) sier at de skal se på smittesituasjonen i Bergen på ny over helgen. (Arkivfoto: Sandor Dahl)

Bergen kommune melder fredag om 48 nye koronasmittede siste døgn.

– Vi har fortsatt høye smittetall og følger situasjonen nøye. De fleste smittetilfellene i dag er blant personer under 20 år, sier smittevernoverlege Marit Voltersvik i en pressemelding.

Ifølge Voltersvik har 20 av tilfellene relasjon til skoler, mens seks er knyttet til halloweenfeiring.

– Vi er svært glade for at fraværsregelen i videregående nå er endret. Dette vil kunne være med på bedre smittebildet ved at skoleelever i videregående nå kan holde seg hjemme når de er syke med luftveissymptomer, sier hun.

36 av tilfellene er nærkontakter, tre er importsmitte og ni har ukjent smittevei.

De smittede fordeler seg slik i aldersgruppene: 1 (0-5 år), 11 (6-12 år), 21 (13-19 år), 3 (20-29 år), 3 (30-39 år), 6 (40-49 år), 2 (50-59 år) og 1 (60-69).

Det var 912 personer som testet seg i går.

I går ble det meldt om 83 nye smittetilfeller, som var det høyeste antallet siden 28. august.

Fredag melder Helse Bergen at det er seks pasienter med covid-19 innlagt på sykehus. Alle seks er innlagt på Haukeland sykehus.

En av disse innlagte mottar intensivbehandling.

 – Gjør nye vurderinger om tiltak på mandag

Helsebyråd Beate Husa (KrF) sier til BA at de skal se på smittesituasjonen i Bergen på ny over helgen.

– Når vi nå har både økende koronasmitte og annen smitte er det viktig at hver enkelt av oss tar ansvar for å hindre smittespredning. Det er viktig at Bergen unngår å komme på nivå med Tromsø og Trondheim. I løpet av mandag vil vi oppsummere uken som har gått og gjøre nye vurderinger basert på det, sier Husa til avisen.