Kontroll på brann i leilighetsbygg – bygget er totalskadet

Brannvesenet jobber nå med utvendig brannslukking. Røykdykkerne måtte trekke seg ut av bygningen. Foto: AV-tipser.

Seks personer ble evakuert og en mann ble sendt til legesjekk etter brannen ved Radøyvegen i Alver i Vestland. Bygningen er totalskadet.

Siste nytt kl. 19:21:

110-sentralen Vest melder at brannen er meldt under kontroll, og at brannvesenet vil fortsette med etterslukking utover kvelden og natten.

Årsaken til brannen er foreløpig ikke kjent.

Oppdatering kl. 18.31:

– Brannen fremdeles ikke slukket. Brannvesenet opplyser nå at potensiale for videre spredning skal være liten. Det pågår etterforskingsarbeid nå på stedet. Ingen nye opplysninger om antall evakuerte, opplyser politiet i Vest.

I 18.30-tiden sendte Alver kommune ut SMS til innbyggerne, hvor de informerer om at brannen fører til høyt forbruk av vann på Manger.

«Dette kan føre til misfarging av vannet. Håper dette ikke skaper store ulemper», melder kommunen.

Kl. 16.46:

– En mann er sendt med ambulanse for sjekk. Det er fremdeles ikke kontroll på brannen og uvisst om brannen vil spre seg til andre industribygg i nærheten. Brannmannskapene har satt en sikkerhetssone på 300 meter. Alle innenfor denne vil bli evakuert. Foreløpig ikke tall på totalantall evakuerte, skriver politiet i Vest i en Twitter-oppdatering.

Kraftig brann

Nødetatene har rykket ut, opplyser 110-sentralen klokken 15.20 onsdag.

– Brannvesenet er på stedet og det meldes om kraftig røykutvikling. Det skal ikke være folk i bygget, men det er fare for brannsmitte til et industribygg i nærheten, melder vaktkommandør Christer Skei ved 110-sentralen Vest til Avisa-Vest.

Røykdykkere har trukket seg ut fra bygningen, melder 110-sentralen.

Brannmannskapene på stedet har fått bistand fra Åsane brannstasjonen med høyderedskap.

– Vi prøver å begrense brannen slik at den ikke sprer seg til et lagerbygg. Det skal ikke være folk inne i leilighetene, sier Skei.

Operasjonsleder Beate Treæn i Vest politidistrikt sier til NTB klokken 16.10 at det ikke er kontroll på brannen.

– Flammene står gjennom taket, sier hun.

Foreløpig er seks personer evakuerte, opplyser Vest politidistrikt.