Kia sin elbil e-Niro har de mest fornøyde eierne, viser eiertilfredshet-undersøkelse

I Elbilforeninges store undersøkelse «Elbilisten 2020» tronet også e-Niro helt på topp med de mest fornøyde eierne. Foto Kia Norge.

Kia e-Niro er rangert som nummer én blant volummerkene i amerikanske J.D. Powers eiertilfredshet-undersøkelse for elbileiere i 2021.

Av: Sandra Andersen   2021-02-22 12:10:24 
  Sist oppdatert 2021-02-22 12:11:52 

– Dette er en viktig anerkjennelse for e-Niro, og den kommer på toppen av undersøkelser i Norge som viser at eierne av Kia e-Niro er de mest fornøyde, sier Irene Solstad, administrerende direktør for Kia i Bertel O. Steen i en pressemelding om resultatet.

I Elbilforeninges store undersøkelse «Elbilisten 2020» tronet også e-Niro helt på topp med de mest fornøyde eierne, det samme i Elbil24s nylige undersøkelse hvor eierne av e-Niro var de som var mest fornøyd med rekkevidden på sin bil, opplyser Kia Norge.

– Å bli kåret til vinner i EVX-undersøkelsen viser hvor godt våre elbiler er mottatt i markedet, også utenfor Norge. Det posisjonerer oss svært godt for fremtiden når vi nå forbereder lanseringen av 11 nye elbiler innen 2025. Allerede til høsten kommer en helt ny elektrisk crossover med enda bedre rekkevidde, raskere lading og mange nye funksjoner, sier Solstad.

FAKTA OM UNDERSØKELSEN:

Den amerikanske Electric Vehicle Experience (EVX) er J.D. Powers første undersøkelse i sitt slag, og nærmere 10 000 elbileiere ble spurt om blant annet eierkostnader, rekkevidde og kjøreglede for å fastslå sannsynligheten for gjentatt kjøp og anbefaling av elbil.

Eiertilfredshetsundersøkelsen ble gjennomført i samarbeid med PlugShare, undersøker de viktigste egenskapene som påvirker hvordan elbileiere opplever å kjøre elbil. EVX-indeksen måler elbileiernes tilfredshet på en skala fra 1 til 1000 for premiumsegmentet og for volumsegmentet ved hjelp av sju faktorer: hvor nøyaktig den oppgitte rekkevidden er, tilgang til offentlige ladestasjoner, rekkevidde, eierkostnader, kjøreglede, hvor enkelt det er å lade hjemme og bilens kvalitet og pålitelighet. Årets undersøkelse ble utført fra oktober til november i 2020 og omfattet 9632 eiere av elbiler og ladbare hybrider fra modellår 2015 til 2021.