Katrine Lunde slutter seg til EM-troppen neste uke. Etter at Solberg testet positivt på koronaviruset atter en gang.

Katrine Lunde har meldt seg til disposisjon for EM-troppen etter at målvakt Silje Solberg testet positivt på koronaviruset atter en gang.

Av: Sandor Dahl   2020-11-28 15:48:23 
  Sist oppdatert 2020-11-28 16:01:32 

Lunde meldte forfall til mesterskapet på grunn av graviditet. Hun har mistet det ufødte barnet, skriver Norges Håndballforbund i en pressemelding.

– Vi er lei oss for at vi mistet det ufødte barnet vårt, og hadde virkelig sett fram til å bli en større familie. Dessverre gikk det ikke denne gangen. Jeg har trent bra etter at dette skjedde, og har stilt meg til disposisjon for EM-troppen. Planen er at jeg reiser til Danmark og slutter meg til laget når jeg har gjennomført det nødvendige testregimet. Jeg gleder meg virkelig til å være sammen med lagvenninnene i EM og i førjulstiden, sier Katrine Lunde i pressemeldingen.

Lunde vil komme inn i det store målvaktsteamet, og vil tidligst kunne være aktuell for spill til tredje kamp i mesterskapet.

– Vi synes alle det er trist at Katrine og Nikola mistet barnet sitt, og gir dem vår støtte i denne situasjonen. Katrine har trent bra hjemme i Kristiansand, og får ytterligere en uke med god trening sammen med reservene kommende uke, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson i meldingen.

Håndballforbundet skriver videre at Lunde og Hergeirsson ikke ønsker å uttale seg utover det som står i meldingen.

Testet positivt igjen

Solberg har igjen testet positivt på koronaviruset og hennes deltakelse i mesterskapet er i stadig større fare.

– Det er selvfølgelig leit for Silje at hun fortsatt må vente på negativ covid-19-test. Her må naturen gå sin gang, og som Silje håper vi negativ test til uken. Vi jobber videre med det gode målvaktsteamet som er på plass her, som gjorde en god jobb i kampene mot Danmark. De er forberedt på å stå de første kampene i mesterskapet, sier Hergeirsson.

– Formen og kroppen kjennes bra, men dessverre testet jeg positivt igjen. Det er jeg selvsagt veldig lei meg for, fordi det kribler i magen etter å spille EM. Men i dette tilfellet er det ikke opp til meg, annet enn å håpe at neste ukes test er negativ, sier Silje Solberg i pressemeldingen.

- - - - ANNONSE - - - -