Kåre Ingebrigtsen ferdig som Brann-trener

Etter et fem timer langt styremøte i Brann, er det klart at Kåre Ingebrigtsen (55) er ferdig i klubben.

Etter gårsdagens 1-1-kamp mot Mjøndalen varslet Branns styreleder Birger Grevstad om et styremøte mandag hvor stillingen til Brann-trener Kåre Ingebrigtsen skulle vurderes.

Møtet begynte klokken 15:00, og like før klokken 20 kom konklusjonen, i følge VG: Kåre Ingebrigtsen har fått sparken som Brann-trener.

Det blir pressekonferanse klokken 22:00. Der møter sportslig leder Jimmi Nagel Jacobsen, daglig leder Vibeke Johannesen og styreleder Birger Grevstad, opplyser klubben selv.

– Det har vært en vanskelig dag for oss alle i Sportsklubben Brann, og sikkert flere Bergensere. Styret står samlet bak beslutningen om å avslutte samarbeidet med Kåre. Nå jobber vi med å få inn en ny trener, sier sier styreleder Birger Grevstad jr. på pressekonferansen og fortsetter:

– Vi takker Kåre for lojaliteten han har hatt for prosjektet vårt.

Grevstad kan fortelle at klubben allerede er på trenerjakt og at det blir sportssjef Jimmi Nagel Jacobsen som leder den prosessen:

– Jeg har gjort meg noen tanker. Man bør alltid være forberedt på at noe sånt skal skje. Vi har flere kandidater som vi løpende analyserer og vurderer, sier Nagel Jacobsen.

Kåre Ingebrigtsen er ikke til stede på pressekonferansen.

Styrelederen opplyser også om at Ingebrigtsen ikke vil snakke med media i kveld.

Ingebrigtsens avskjedigelse skjer på dagen tre år etter han fikk sparken i Rosenborg.

Kåre fikk snaut et år i jobben!

For et snaut år siden ble trønderen presentert som Bergensernes nye trener etter sparkingen av daværende trener Lars Arne Nilsen.

Brann har som kjent hatt en skandaløs sesong hittil, og er i stor fare for å igjen rykke ned til 1. divisjon. Situasjonen tilspisset seg søndag kveld, da Brann bare klarte uavgjort hjemme mot bunnkollega Mjøndalen. Etter kampen bekreftet styreleder Birger Grevstad at Ingebrigtsen sin stilling ville bli tema på dagens styremøte.

Så langt denne sesongen står Brann med kun sju poeng på de første 14 kampene, og ligger nest sist i Eliteserien.

Brann har kun vunnet fem av 31 kamper under Ingebrigtsens ledelse.

Til Dagbladet sier Eurosports fotballekspert, Joacim Jonsson, at sparkingen av Kåre Ingebrigtsen oppsummerer Brann som fotballklubb.

– Skulle de sparke han burde de gjort det for flere uker siden, men da var alle fornøyde. Plutselig er alt forandret. Alt som skjer i klubben nå er bare rør, sier svensken til Dagbladet.

Jonsson er usikker på hva som blir veien videre for Brann.

– Det blir vel en danske som ikke kjenner ligaen i det hele tatt. Det har jo vært stor import derfra i det siste. Hva skal nå liksom skje med strategien om å satse lokalt og ung? Umulig å vite, konstaterer han.

Foto: Instagram (skjermdump)

Branns neste kamp i serien er hjemme mot Sandefjord 15. august.

Brann-spiss Daouda Bamba etterlater ingen tvil på sin Instagram-konto om hva han synes om avgangen:

– Jeg er mer enn trist. Du hadde kvaliteten til å være en suksess. Det er trist at du ikke fikk muligheten, skriver Branns toppscorer på en Instagram-story, og fortsetter:

– Alt det beste, sjef. Aldri stopp å smile og være positiv, sier Bamba med et bilde av han og Ingebrigtsen i bakgrunnen.

Må skaffe ny trener

Kåre Ingebrigtsen ledet sin siste Brann-trening mandag formiddag, og han forlot Stadion ganske umiddelbart etter treningen.

Brann må dermed skaffe sin åttende trener på 2000-tallet, da de har hatt følgende trenere: Teitur Thordarson (2000-2002), Mons Ivar Mjelde (2003-2008), Steinar Nisen (2009-2010), Rune Skarsfjord (2010-2013), Rikard Norling (2014-2015), Lars Arne Nilsen (2015-2020) og nå altså Kåre Ingebrigtsen (2020-2021).