Kaos-tilstander før storoppgjør sinte Manchester United-supporter protesterer mot eierne

– Glazers out, er den klare beskjeden fra hordene av United-supportere. Foto: Skjermdump fra Twitter.

Mange supportere har tatt seg inn på selve gressmatten på Old Trafford for å protestere mot de amerikanske eierne før kampen mot Liverpool.

Siste nytt kl. 18.47:

Manchester: Kampen mellom Manchester United og Liverpool er offisielt utsatt. Den spilles ikke søndag.

– Etter diskusjoner mellom politiet, Premier League, Trafford-rådet og klubbene utsettes kampen mot Liverpool av sikkerhetsgrunner, skriver Manchester United i en pressemelding.

Det er ikke satt enn ny dato, for når kampen skal spilles heter det videre.

Voldsomme tilstander

Det har oppstått kaotiske scener i Manchester før Premier League-oppgjøret på Old Trafford som etter planen har avspark søndag klokken 17:30. Kun få timer før kampen har en rekke supportere kommet seg inn på Old Trafford hvor de demonstrerer ute på gressmatten.

Det var på forhånd blitt varslet at supportere vil protestere mot klubbens eiere etter at de nylig tok del i planene om å danne den mye omtalte europeiske Super League. Planene ble imidlertid stoppet etter voldsomme reaksjoner fra fotballsupportere over hele verden.

Til tross for at flere av klubbene har beklaget og gjort det klart at de ikke lenger akter å ta del i Super League, så er en rekke av lagenes supportere fortsatt svært sinte på klubbeierne.

Videoklipp som nå deles i sosiale medier viser at supporterne omringet spillerbussen som skal ta United-laget til Old Trafford The Lowry, som er hotellet der United samles før avreise til kamp, ble forsøkt blokkert av demonstranter. Store politistyrker jobbet for å få United-troppen i spillerbussen og trygt til Old Trafford.

Ved stadion har flere fans tatt seg inn på gressmatten. Ifølge Manchester Evening News skal supporterne ikke ha tatt seg inn garderobene, noe som er en nøkkel i forhold til faren for koronasmitte.

Det er foreløpig usikkert om søndagens protester vil få konsekvenser for oppgjøret mellom United og Liverpool, men ESPN skriver at det er frykt for at avspark vil bli utsatt.

– Glazers out, er den klare beskjeden fra hordene av United-supportere.