Jimmi Nagel Jacobsen (46) ansatt som ny sportssjef i Brann

Sportsklubben Brann har ansatt Jimmi Nagel Jacobsen som Rune Soltvedts arvtaker. Foto: NTB.

Sportsklubben Brann har ansatt Jimmi Nagel Jacobsen (46) som Rune Soltvedts arvtaker.

Jacobsen jobber som sportssjef i Esbjerg i Danmark, der han for tiden er under sterkt press. Esbjerg rykket ned i fjor, og Jacobsen har vært svært kritisert i lokalpresse og av supporterne siden.

Nagel Jacobsen har lang erfaring fra fotballen, og i tillegg til å ha vert sportssjef de siste årene har han også vært agent og speider gjennom flere år.

Johannesen: – Han er riktig mann for oss

Sportsklubben Brann presenterte den nye sportsjefen på en pressekonferanse på Brann stadion lørdag ettermiddag.

– Vi har jobbet mye med dette den siste tiden. Vi har gjort et grundig stykke arbeid. Det har tatt tid ,men vi ville bruke tiden det trenger for å finne rett mann sier Vibeke Johannesen på pressekonferansen.

Brann har jobbet med å få ny sportslig leder på plass, siden klubben skilte lag med Rune Soltvedt i slutten av februar. Daglig leder Vibeke Johannesen har ledet arbeidet, og fra styret har styreleder Birger Grevstad og Espen Brochmann vært med i samtalene med kandidater underveis.

Styreleder Birger Grevstad og daglig leder Vibeke Johannesen i sportsklubben Brann under lørdagens pressekonferanse.

Brann-sjef Johannesen sier at den nye sportssjefen må bidra til å løfte Brann til toppen av norsk fotball igjen og gjøre gode valg når det gjelder spillerkjøp og -salg.

Konsulenthjelp

De har brukt rekrutteringsbyrået Onenexus, med Allan Gaarde, for å sondere hele det skandinaviske markedet.

– Dette er en viktig rolle i Sportsklubben Brann, og derfor har vi brukt den tiden vi har trengt for å finne den rette kandidaten. Vi har hatt fem-seks team-møter og mange telefoner. Over flere uker. Faktisk flere uker før seriestart, sier Johannesen.

Brann har med andre ord aldri møtt Jacobsen fysisk grunnet koronapandemiens begrensninger.

– Jimmi er riktig mann for Brann fordi han har internasjonal erfaring slik at vi blir bedre på salg og kjøp. Han har fotballfaglig kompetanse. Han har jobbet med utvikling av A-lag og akademi, som er viktig for oss.

– Han har erfaring med både opp- og nedturer. For min egen del kan jeg si at det er ganske viktig, sier Johannesen.

Styreleder Birger Grevstad sier Brann har sett etter ledere med god erfaring.

– Det er ikke så stor forskjell fra næringslivet til å drive fotballklubb, men han har begge deler. Det er positivt. Vi mener at Jimmi er den rette for oss, sier den ferske styrelederen i Sportsklubben.

– Vi har ikke fått avkastningen vi vil på akademiet og oppbyggingen av egne spillere, både i egenutvikling og videresalg. I klubbene Jimmi har vært i både som sjefsspeider og leder har han vist at han er den rette for oss.

– Resultatene så langt i år er som de er, og de er ikke gode nok og vi håper dette vil bidra til at vi nå for det til å løsne på stadion sier Johannesen.

Jacobsen: – Jeg gleder meg veldig til og starte

Selv sier Jacobsen via videooverføringen at han gleder seg.

– Jeg er spent og stolt over å komme til en så stor klubb som Brann. Jeg er 46 år, har arbeidet i fotballen siste seksten år. Som speider og siste årene som sportssjef. Jeg har fått et veldig godt inntrykk av klubben. Det har vært en utrolig grundig prosess som har gitt meg et godt inntrykk av klubben.

– Jeg kommer med ambisjon om å få Brann tilbake i toppen av norsk fotball. Det må skje på rett måte. Gjennom at vi utvikler unge spillere. Vi må få dem til å prestere. Det gleder jeg meg til å bidra til, sier Jacobsen.

– Jeg har hatt noen gode år, og selvfølgelig noen tyngre år i Esbjerg.

– Jeg synes den siste kampen til Brann på Lerkendal viser at det bor mye i laget. Det har vært en tung start mot sterke lag. Jeg har tro på at dette snur, sier Jacobsen om situasjonen i Brann.