Åge Hareide til Avisa-Vest:

– Jeg har ingenting imot pride og homofiles rettigheter

IKKE RETT: Til Avisa-Vest sier Åge Hareide at han føler seg feilsitert av Adresseavisen og avisen Nidaros.
Foto: Niall Carson – Pa Photos / NTB

Åge Hareide føler seg feilsitert av Adressa og Nidaros. – Jeg har ingenting imot pride og homofiles rettigheter, poenget mitt var at man har boikottet Qatar, støttet BLM og anti-rasisme, men han reagerer på at man ser nå ett lag knele [for BLM] og et annet lag stå – før samme kamp.

Åge Hareide skapte stor oppstandelse da han kalte pride-bevegelsen for propaganda.

– Man bør holde idretten og fotballen helt fri for politikk og andre propagandasaker, som Pride er. Pride er på mange måter en propaganda for at folk skal være glad i hverandre. Det er ok, men ikke bruk idretten til det, sa RBK-sjefen i et intervju med Adresseavisen.

Avisen Nidaros har siter Hareide på at han syns det er flott med Pride-markeringer, men at det ikke bør skje i fotballen.

UEFA har fått hard kritikk etter at de nylig nektet München å lyse opp Allianz Arena i regnbuefarger under EM-kampen mellom Ungarn og Tyskland.

Norge protesterte blant annet i brevs form mot vedtaket, og en av Norges beste spillere, Caroline Graham Hansen, uttalte at UEFA burde skamme seg. Flere har også endret profilbilder i sosiale medier til regnbuens farger.

Hareide: – Har blitt fremstilt helt feil

Til Avisa-Vest sier Åge Hareide at han føler seg feilsitert av Adresseavisen og avisen Nidaros.

– Jeg har ingenting imot pride og homofiles rettigheter, poenget mitt var at man har boikottet Qatar, støttet BLM og anti-rasisme, men han reagerer på at man ser nå ett lag knele [for BLM] og et annet lag stå – før samme kamp.

Han syns generelt sett at fotballen er tjent med at politikk holdes utenfor fotball-verden.

Hareide understreker likevel at han er opptatt av mangfold i idretten.

– Idretten er en plass for alle mennesker, jeg har aldri hatt noe problem med det. Folk som går inn i en garderobe, om du er fattig eller rik, mørk eller lys, hvilken legning du har. Det er det ingen som spør om når du kommer inn. Vi spør om du er glad i å spille fotball, sier Åge Hareide.

Når det kommer til spørsmålet om Pride-flagget svarer han slik:

– Jeg har ikke sagt at vi ikke skal ha regnbuefarger på cornerflagg og kapteinsbind. Jeg vet at klubben er med på det, og det har ikke vært noe problem. Det er direkte feil å fremstille det på den måten.

På spørsmål om hva han tenker om NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt sine uttalelser om at Hareide sine kommentarer er provoserende, og at Hareide setter pris på regimene i Kina og Hviterussland. Svarer han:

Jeg har bare et forhold til regimet, her hjemme og er fornøyd med det.