Innleder drapsetterforsking etter stor politiaksjon i Sverige

Krimteknikere fra Stockholm-regionen er på plass på åstedet, og ha igangsatt undersøkelser.

Svensk politi har sperret av et stort område. En død person skal være funnet og politiets særskilte etterforskningsgruppe i alvorlige kriminalsaker er på stedet.

Av: Sandor Dahl og Kristian Eik   2021-04-04 13:46:04 
  Sist oppdatert 2021-04-05 00:11:57 

SISTE: Klokken 14:15 bekrefter svensk politi i en pressemelding at de har funnet en død mannsperson i skogsområdet som var sperret av utenfor Mörtnäs.

Politiet mistenker at de står overfor et drap.

– Vi har derfor igangsatt en drapsetterforskning, det utføres nå åstedsundersøkelse av krimteknikere, og en rekke prøver vil bli analysert, skriver de i pressemeldingen.

Pårørende til den avdøde er varslet om dødsfallet.

Stor aksjon

Det pågår nå en omfattende politiaksjon i Gustavsberg i Värmdö i Stockholm søndag formiddag, opplyser svensk politi på sin hjemmeside. «Flere politipatruljer er på stedet og har sperret en del av terrenget».

Politiet skriver videre at de også har tatt en avgjørelse om at området som omfatter sentrum av avsperringen og en kilometer ut fra dette punktet nå har lokale flyrestriksjoner.

Ifølge svenske medier bekrefter politiet at det dreier som en alvorlig forbrytelse.

– Vi mottok en samtale klokken 08 1. påskedag som utløste denne etterforskningen, sier Ola Österling, pressetalsperson ved Stockholmspolitiet, til SVT.

– Vi har flere enheter fra politiet i Stockholm-regionen på stedet, og arbeidet fortsetter utover dagen. Det er egentlig alt jeg kan si, sier Österling til kanalen.

På spørsmål om hvorfor det er innført et lokalt flyforbud svarer Ola Österling, pressetalsperson ved Stockholmspolitiet: – Vi ønsker ikke å ha droner i luften som dokumenterer hva som skjer derfor har politiet tatt denne avgjørelsen.

– Jeg vil understrekke at det er ingen fare for den alminnelige befolkningen i området, sier Österling.

Et politihelikopter overvåker luftrommet over åstedet, følge Expressen.

Ola Österling, pressetalsperson ved Stockholmspolitiet. Foto: Sara Brynedal/Polisen.
Flere enheter fra politiet i Stockholm-regionen på stedet.

- - - - ANNONSE - - - -