Ingrid Landmark Tandrevold: – Jeg kommer sterkere tilbake

MEN AND YOUTH WOMEN PURSUIT

Ingrid Landmark Tandrevold har undersøkt hjertet etter hun avbrøt sprinten i Oberhof i dag.

Av: Sandor Dahl   2021-01-14 18:58:17 
  Sist oppdatert 2021-01-14 18:58:19 

24-åringen hadde akkurat passert ut på en niendeplass etter én bom på andre skyting. Plutselig forsvant hun fra resultatlistene, og like etter viste TV-bildene Tandrevold liggende i snøen, med en stor gjeng lagledere stående rundt henne. Det så dramatisk ut.

– Jeg fikk hjerteflimmer på vei ut av matta etter siste skyting og følte meg veldig uvel, og at jeg mistet all energien i kroppen egentlig, sier Ingrid Landmark Tandrevold igjennom en fra pressemelding Norges Skiskytterforbund.

– Jeg kjente igjen symptomene umiddelbart. Det har skjedd en gang før, og det var faktisk her i Oberhof i 2017, avslører hun.

Skiskytteren sier hun følte seg veldig pigg og opplagt før start, og kan ikke forstå hva som utløste hendelsen.

– Det har bare skjedd én gang før, for over fire år siden. Det skjer ikke ofte eller er noe problem. Sist gang det skjedde ble jeg undersøkt både på Olympiasenteret i Tyskland og hjemme i Oslo etterpå, og de fant ingen uregelmessigheter. Jeg har selvfølgelig kontrollert hjertet også før denne sesongen, uten at det ble funnet noen feil, forklarer Tandrevold.

Etter torsdagens kollaps har hun gjort grundige undersøkelser. EKG-resultatene er sendt til Olympiatoppen for sjekk.

– Alt stemte mye bedre enn forrige helg, og jeg var klar til å bite meg fast i ryggen til Tiril på sisterunden, sier hun.

– Jeg er selvfølgelig veldig lei meg, mest fordi jeg hadde et veldig godt løp på gang og følte jeg var tilbake verdenstoppen, men også fordi man blir litt usikker og urolig når man opplever noe sånt. Jeg vet at det riktige var å stå av løpet, og at man alltid skal sette helsa først. Nå føler jeg meg helt fin, og jeg kommer sterkere tilbake, forsikrer Tandrevold.

– Til slutt vil jeg si at jeg var litt usikker på om jeg skulle fortelle dette, fordi jeg ikke ønsker at det skal være hovedfokus framover. Jeg er veldig trygg på at jeg har et godt helseteam i ryggen og at vi tar gode valg sammen, så nå vil jeg bare se framover, konkluderer hun.

- - - - ANNONSE - - - -