Influencer Martine Lunde (25) får egen serie om å bli politi

Tittelen på serien sier det meste – Martine Lunde skal få oppfylt sin hemmelige drøm om å bli politi. Foto: TV 2.

NORGE: I en ny serie på TV 2 Sumo får influencer Martine Lunde med 250.000 følgere på Instagram, en sjanse til å se hvordan politiyrket er serien heter «Martine vil bli politi».

Av: Sandra Andersen   2021-03-12 19:10:35 
  Sist oppdatert 2021-03-12 19:10:36 

Tittelen på serien sier det meste – Martine Lunde skal få oppfylt sin hemmelige drøm om å bli politi. Hun skal i hvert fall forsøke.

– Jeg har alltid syntes at det virker veldig spennende, og jeg tror at jeg hadde passet inn i det yrket. Det er så utrolig gøy at jeg får denne utfordringen. Jeg gleder meg til alt! Jeg har alltid vært veldig interessert i hva politiet gjør. Ser jeg blålys så kjører vi etter uansett hvem jeg sitter på med, forklarer Lunde entusiastisk til TV 2.

Influenceren vant «Paradise Hotel» i 2017, og har siden vært å se i «Skal vi danse», «Farmen kjendis», «Bloggerne», vært programleder for «Glow Up», og gitt ut musikk.

Marte Bratberg og Niklas Baarli i «God kveld Norge» skal nå ha fått henne inn på politihøgskolen. Der skal hun teste ut drømmeyrket. Selvom Lunde ikke har studiekompetanse, har hun fått spesialtillatelse til å prøve deler av politiutdanningen. Martine vil få et innblikk i deler av politiyrket og da spesielt det operative arbeidet.

– Det var tøft, mye tøffere enn jeg hadde trodd. Jeg har virkelig fått utfordret meg selv på mange områder, og har vært langt utenfor komfortsonen under hver eneste innspilling. Denne erfaringen har gjort at jeg har fått enda mer respekt for politiyrket, forteller Lunde til kanalen.

Utfordrende

Influenceren skal få bryne seg på en rekke oppgaver i serien. Blant annet vil hun få opplæring i tjenestevåpen og skytetrening, utfordres på å løse et husbråkoppdrag, utrykningskjøring, livredding i vann og gisselsituasjon, informerer TV 2.

– Martine har fått prøve seg på noen av de tøffeste operative utdanningene som mange godt trente elever sliter med i opptaksprøven, og hun er blitt utfordret både fysisk og mentalt, sier Ingrid Mæhre, stedlig leder hos Campus Kongsvinger, til TV 2.

– Vi håper at serien kan belyse at det finnes mange operative jobbmuligheter innenfor politiyrket, avslutter Mæhre.

Serien er på elleve episoder og blir tilgjengelig på TV 2 Sumo 26. mars.

- - - - ANNONSE - - - -