I kveld kan du laste ned nye iOS 14: – Apple kommer med en rekke forbedringer

MYE NYTT: I motsetning til iOS 13 som ikke hadde noen virkelig store nyvinninger, er det mye å boltre seg med i iOS 14. Illustrasjonsfoto: Bergen Foto og Media.

Tirsdag kveld avslørte Apple en håndfull nye produkter, men ingen ny iPhone. Men i motsetning til hva Apple pleier å avsløre i september, var det ikke nye iPhone-modeller blant nyhetene.

Av: Sandor Dahl   2020-09-16 11:55:11 
  Sist oppdatert 2020-09-16 12:02:13 

Årsaken skal være forsinkelse i produksjonen, og nyhetene kommer ifølge ryktene i oktober, men i kveld lanserer Apple likevel den nyeste versjonen av mobiloperativsystemet sitt – iOS 14 .

Apple sa iOS 14 ville bli tilgjengelig for nedlasting den 16., og kjenner vi dem rett venter de et par timer inn på morgenen i USA før oppdateringen rulles ut. Med andre ord, fra og med klokken 19:00 onsdag kveld vil du trolig kunne få tilgang til den nye oppdateringen.

For de fleste vil nok oppdateringen installeres automatisk natt til torsdag denne uken mens du sover, men hvis du ikke vil vente kan du laste den ned manuelt.

Alt du trenger å gjøre er å gå til Innstillinger –> Generelt –> Oppdatering. Koble mobilen til strøm, og last ned iOS 14. Fungerer best over WiFi-tilkobling trekker ekstremt mye mobildata om du gjør det via den. Mobilen vil søke etter om en oppdatering er klar. Den nye versjonen vil trolig være klar i 19-tiden.

Alle iPhoneer tilbake til iPhone 6s vil kunne få iOS 14. Dette kan du forvente deg av kveldens oppdatering. I motsetning til iOS 13 som ikke hadde noen virkelig store nyvinninger, er det mye å boltre seg med i iOS 14.

Her er noen av høydepunktene:

  • Widgets kan endelig brukes på hjemskjermen: Apple har hatt Widgets i årevis, men alltid skjult dem bort på låsskjermen eller på en helt annen skjerm man har måttet sveipe til. Etter ørten år gjør de endelig som Android, og lar deg flytte interaktive elementer inn på hjemskjermen. Dette er en stor forbedring.
  • Hjemskjermen er ikke lenger «hjemmet» til alle apper. Dette er også litt som Android. Alle apper vil nå være tilgjengelig i et «bibliotek», noe som gjør at du kan rydde opp hjemskjermen ganske betydelig. Strålende for oss alle med veldig, veldig mange apper.
  • Personvernstyring har blitt mye bedre. Du vil nå bli informert om apper bruker kameraet ditt, lokasjonen din, Bluetooth eller hva som helst. Du kan deaktivere alt sammen, og få bedre kontroll over hva slags informasjon du gir fra deg. Strålende.
  • Mobilen kan brukes som bilnøkkel. Dette fungerer naturligvis ikke for alle biler, men mange moderne biler vil med iOS 14 kunne åpnes opp med mobilen, mer informasjon finner du om dette her
  • Bilde-i-bilde-funksjonen vi kjenner fra iPad kommer til iPhone. Start en YouTube-video og trykk deg rett inn i en annen app, og videoen vil kunne fortsette avspillingen i hjørnet på skjermen.

I tillegg til ny iOS vil også programvaren til iPader, Apple TV og Apple Watcher bli oppdatert.

- - - - ANNONSE - - - -