Hvordan overleve kvelden i høye hæler på julaften se tipsene her…

Snart går vi inn i juletiden og flere av oss vil nok velge høye hæler som sko-antrekk. Men dette kan få straffe seg om du velger feile sko. Her er noen gode tips på hvordan du kommer deg gjennom dagene uten alt for store smerter fra ankelen og ned.

Av: Sandra Andersen   2020-12-20 11:32:00 
  Sist oppdatert 2020-12-23 14:37:56 

En hel kveld på høye hæler setter sine spor, og det kan ofte være en smertefull opplevelse for mange. Det blir så altoppslukende når det først starter å gjøre vondt!

Hva kan du gjøre i forkant? Har du kjøpt nye sko i skinn, kan du tilpasse disse til foten din selv. Ved å gå rundt i de nye skoene med en våt nylonstrømpe, vil skoen vide seg ut og tilpasse seg foten din.

Friksjonsspray er flott når du er barføtt i skoene, denne forebygger gnagsår og andre ømheten. Geleputer er jo et must å ha med seg. Det føles fantastisk å kunne legge disse inn når det begynner å bli skikkelig vondt.

En annen viktig faktor er lengden på hælen.

Noen er jo ekspert på å gå i høye hæler, og synes 10 centimeter er behagelig – men for de fleste holder det med hæler under denne høyden. Vil du være 100 prosent sikker på at du skal få kose deg gjennom hele kvelden uten å tenke på smerter. Ta med eget skotøy til forflytting. Ja, jeg vet det er voksent å si, men det lønner seg virkelig. Skal du gå flere hundre meter og stå lenge i skoene, er kvelden ødelagt hva føtter angår.

Ha alltid med et gnagsårplaster, det avlaster godt også på områder hvor det bare er trykk og ikke sår.

Du kan velge sko som er bedre på foten enn andre ved å gå etter disse få huskereglene i butikken.

Jo tynnere hæl, jo mindre balansepunkt. Er hælen i tillegg festet litt inn under skoen vil de skape smerter raskere enn en som er festet helt ute på enden av skoen. Går hælen i tillegg litt bakover, vil det øke trykket på fotputen foran. Velg en litt tykkere hel hvis du vil være safe.

IMG_5243
Dette er mine vinterpumps. Skyhøye, men med god platå og tykk hæl.

Hælen kan godt være høy, hvis den avlastet av litt såle eller platå. Alt går på balansen mellom tupp og hæl på foten og høydeforskjellen dem imellom.

Ikke kjøp for smale sko. Vi hovner gjerne litt opp i trange og høye sko og er de for små i utgangspunktet, kan det fort bli ubehagelig!

Ubehaget kommer ofte fordi blodgjennomstrømningen blir for dårlig, så prøv å rull på anklene og knip tærne (hvis du greier) inne i skoene, for å få i gang blodsirkulasjonen igjen.

The Sun har også et triks du kan prøve

Det er bare noe med høye hæler. De får holdningen rank og gjør bena lange, men dessverre kan de også få føttene til å verke og gjøre vondt – omtrent bare ved tanken om å ta de på. Men det finnes faktisk et veldig enkelt triks som skal hjelpe på akkurat dette, skriver The Sun.

Det går ganske enkelt ut på å tape to tær sammen. Før man tar på seg pumps eller stiletter, kan man ta en bit tape, plaster, en strikk eller annet, og binde eller tape tå nummer tre og fire sammen.

Altså, tåen ved siden av lilletåen og den i midten.

Forklaringen på hvorfor det skal forhindre ømme føtter i høye heler, er at det er en nerve som ligger rett mellom tå nummer tre og fire. Når man har på seg høye hæler økes trykket på denne nerven. Det medfører smerter i fotsålen.

Ved å tape to tær sammen, fjerner man noe av trykket på nerven. Det skal altså ikke mer til, for å kunne danse hele natten lang.

Dette er vel helt klart et triks som er verdt å prøve om du absolutt skal gå med de høyeste hælene på festen tvi tvi ……de fineste skoene er sjelden de mest behagelige, dessverre.

PS! I selskap/fest er likevel mye lov.

– Mens mann sitter og spisser. Er det lov og ta seg en pause og sparke skoene av seg under bordet om føttene er slitne 🙂

- - - - ANNONSE - - - -