Humorprofiler i Norske Grønnsaker bryter med NRK – går til Splay One

Bergenseren Arild Ørnholt og kompisene Jan Petter Aarskog og Marius Stene i Norske Grønnsaker bryter med NRK og går til YouTube-nettverk.

Av: Sandra Andersen   2021-03-30 19:02:08 
  Sist oppdatert 2021-03-30 19:04:57 

Det melder nettstedet Kampanje tirsdag kveld.

De tre karene bak Norske Grønnsaker, som har blitt hyllet, kritisert og fått klager som har havnet i Kringkastingsrådet, har nå signert med Splay One.

– Vi har hatt et veldig flott samarbeid med NRK i over seks år, og vært med å bygge opp ulike sosiale kanaler med innhold for dem. Vi ser nå at de samme kanalene legges ned, og at NRK satser mindre på originalt innhold produsert for Facebook og Youtube. Det er en av grunnene til at vi nå gleder oss til å samarbeide med Splay, og fortsette å lage videoer på plattformene hvor følgerene våre er, sier Ørnholt, Aarskog og Stene i en uttalelse til nettstedet.

De mener at Youtube er den beste plassen som distribusjonskanal ford deres innhold.

– Vi ser at videoene til Norske Grønnsaker engasjerer et bredt publikum, hvor de har tatt en unik posisjon innen norskspråklig humor og animasjon på Youtube. Vi synes det er utrolig stas å signere med en så tidsaktuell kanal, og gleder oss til å bidra med deres videre vekst, forteller daglig leder i Splay One, Maren Aas Nakken til Kampanje.

Til nettstedet opplyser underholdningssjef i NRK, Charlo Halvorsen, at de ikke har et samarbeid med Norske Grønnsaker i dag, men at de ikke har lukket døren for mulig samarbeid i fremtiden.