HRS: – Avslutter søket etter mannen i 20-årene

Mannen i midten av 20-årene har vært savnet siden en vannskuter veltet i Salhusfjorden nord for Bergen fredag kveld.

Av: Sandor Dahl   2021-04-17 09:48:58 
  Sist oppdatert 2021-04-17 16:43:49 

Siste nytt kl. 12:00:

HRS Sør-Norge skriver nå på Twitter at søket etter den savnede personen i forbindelse med vannskuterulykken fredag, er avsluttet som redningsaksjon. Alle ressurser er dimittert. De skriver videre videre at det er Vest politidistrikt som tar over det videre arbeidet i saken.

Kl. 11:44:

Ifølge redningsleder Andreas Bull ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge har de fremdeles ikke gjort funn etter den savnede 20-åringen.

– Objekter i vann blir påvirket av tidevannsstrømmer og vær og vind, så vi må utvide søket deretter, sa han.

Stort søksområdet

Hovedredningssentralen i Sør-Norge meldte om ulykken klokken 18.25 fredag kveld og alle redningsressurser ble sendt til stedet. Redningsleder Andreas Bull ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge opplyser til Avisa-Vest ved 08:50-tiden lørdag morgen at det ikke er gjort noen funn i løpet av natten av savnede. 

– Frem til 02–03-tiden natt til lørdag var det fem-seks båter pluss KV «Tor» som drev søk. En ROV (fjernstyrt undervannsfarkost, red.anm) har også søkt under vann noen steder, sier Bull.

Redningsaksjonen forsetter utover formiddagen, bekrefter han.

– Vil det bli tatt vurdering på hvor lenge man skal søke i løpet av formiddagen?

– Det er fremdeles områder vi ønsker å søke igjennom. Per nå fortsetter søket i ledelse av kystvaktskipet «Tor» i løpet av dagen vil vi ta en vurdering på om det er nye steder og lete, samt om det er grunnlag for videre søk, sier redningslederen. 

– Vil man ta opp igjen stradsøket også nå som dagslyset har meldt seg?

– Vi fikk gjennomført deler av stradsøket i går nå må vi gjennomgå resultatet av dette. Men på bakgrunn av at det er veldig bratt der det søkes nå er det sjøressurser som er best egnet i søket, sier han.

Følgende resurser kan han opplyse er med i søket etter den savnede: Redningsskøyten «K.G. Jebsen II», tre båter fra Røde Kors hjelpekorps, brann- og redningsbåten «Melibra» fra Knarvik og kystvaktskipet «Tor».

Hundepatruljer fra politiet har søkt i områder på land hvor det er mulig å ta seg opp fra sjøen.

– Vi har tett dialog med de som savner sønnen sin, skriver politiet i Nordhordland i en Facebook-oppdatering.