Her er MGPjr-finalistene 2021

Årets finalister i MGPjr: Fra venstre Josefine og Oskar, Åse Cornelia, Malin, Arisha, Amalie, Emilie, Lucien og gutta i The FourS: Kristoffer, Daniel, Per Christian og Sondre. Foto: Hans Otto Bordvik/NRK.

«Fake news», mobbing og pandemi er temaer som går igjen blant årets nærmere 900 innsendte låter, skriver NRK i en pressemelding.

Av: Sandor Dahl   2021-04-20 10:42:08 
  Sist oppdatert 2021-04-20 10:46:38 

I år består MGPjr-finalistene av 12 dyktige, unge finalister fordelt på åtte bidrag. Mange av de innsendte låtene handler om pandemien.

– Barn og unge er opptatt av nyhetsbildet, og det kom også inn låter om «Fake news». Fortsatt er det å stå opp for seg selv, og ikke minst mobbing, også temaer som opptar de unge, sier prosjektleder Eva Rutgerson Bie.

Her er årets unge finalister:

Åse Cornelia

Fra Kristiansand med låta «Urettferdig».

Hun synes det er urettferdig at de voksne alltid skal bestemme.

Malin

Fra Inderøy med låta «Du e aldri alein».

Hun mener at det er viktig å støtte hverandre og at man alltid skal ha noen å gå til.

Arisha

Fra Oslo med låta «Fake».

Arisha sier hun er inspirert av virkeligheten.

Josefine og Oskar

Fra Kristiansand med låta «Smitte deg med glede».

Denne låta er inspirert av Covid 19 og alt som forandrer seg.

Emilie

Fra Kolsås med låta «Nyte livet».

Hun leste i Aftenposten Junior om en som døde av kreft. Hennes siste ord minnet Emilie på at vi må nyte livet så lenge det varer.

LucTheGeek

Fra Sande med låta «Flippa Gamet».

Han har med seg musikken overalt og startet med å skrive låta på sommerferie i Trondheim.

Amalie

Fra Mosjøen med låta «Hjølp».

Hun ble inspirert til å skrive låta da hun så en reportasje om barn i nød.

The Fours

Bandet består av Kristoffer, Daniel, Per Christian og Sondre fra Sandnes og Gandal i Rogaland. Låta deres heter: «Kverdagen». Med den ville de vise folk hva de gjør i hverdagen, noe de tror at mange vil kjenne seg igjen.

Ekkokammer er årets tema

Til tross for pandemien har de unge finalistene truffet hverandre på en arbeidssamling for å bli bedre kjent og for å spille inn årets felleslåt. Den har tittelen «Ekkokammer», som også er tema for MGPjr 2021.

– Det handler om å ikke la andre definere hvem du er. Et ekko kan fort være en stigmatisering og bli en sannhet som ikke er det, sier Bie.

Den 29. mai skal programledere Selma Ibrahim og Victor Sotberg sammen med finalistene lage et ellevilt show der hovedfokuset er på dyktige barn og unge med musikk som hobby.