Henrik og Sondre debuterer som medlemmer i Branns A-lag til kampen mot Vålerenga

Henrik Kjeilen Steinseide (17) t.v og Sondre Eide (18) t.h. Foto: Sportsklubben Brann. 

Skadetrøbbel gjør at ungguttene Sondre Eide (18) og Henrik Kjeilen Steinseide (17) for første gang er med i en kamptropp med klubbens A-lag.

Av: Sandor Dahl   2020-09-13 12:55:42 
  Sist oppdatert 2020-09-13 13:55:20 

– Vi har litt småskader og slitasje, som gjør at det har åpnet seg plass i 18-mannstroppen. Det er fint for ungguttene å bli med. Da får de oppleve hva det dreier seg om, og får nyttig erfaring, sier Brann-trener Kåre Ingebrigtsen til klubbens nettsider.

Sondre Eide kom til Brann før denne sesongen fra Gneist, og har spilt for Brann sitt G19-lag i den lokale serien. Han beskrives som en teknisk god spiller med en spennende fysikk. Han er en kreativt midtbanespiller som også har tatt store steg i den defansive delen av spillet. 

Henrik Kjeilen Steinseide er en ung og lovende midtstopper som har flere kamper for aldersbestemte landslag. Han er spesielt god med ballen og i det oppbyggende spillet. Han har vært i akademiet til Brann i flere år, men kom fra Vestsiden-Askøy IL. 

Mikal Berg Kvinge (17) er også med i kamptroppen.

Kåre Ingebrigtsen og Brann offentliggjør laguttaket til kampen klokken 1915 søndag kveld. Kampstart er klokken 20:30 kampen sendes direkte på Eurosport Norge og Dplay. 

Irriterende nok har vi hatt det tøft mot Vålerenga i Oslo i en del år nå, og vi må tilbake til 2011 for å finne forrige seier. Da fikset Kim Ojo en 2-0-seier med sine to mål. Siden første møte mellom klubbene i 1948 har spilt 47 kamper mot Vålerenga i Oslo og vunnet 13 av dem, Vålerenga 24 og ti har endt uavgjort. 

– Det viktigste for oss fremover er å utvikle oss videre og bli bedre på det vi skal bli gode på. Det er fire tøffe kamper som venter, og da får vi noen gode tester på om vi tør å gjøre det vi skal mot gode lag, sier Ingebrigtsen. 

Først ut er Vålerenga på bortebane i kveld. Det blir den første kampen på to uker, etter at Eliteserien hadde spillefri forrige helg på grunn av landskamper. 

– Vi gleder oss. Det er et godt lag, men vi skal være på høyde med dem og går for tre poeng på vår måte. Vi skal gå offensivt til verks, sier Brann-treneren.

Siste fem bortekamper mot Vålerenga:

  • 2019: Vålerenga – Brann 1-0
  • 2018: Vålerenga – Brann 2-0 
  • 2017: Vålerenga – Brann 2-1 Haugen
  • 2016: Vålerenga – Brann 3-2 Barmen, Heltne Nilsen
  • 2014: Vålerenga – Brann 3-3 Haugen, Hanstveit, Mar Sævarsson 

Skader og suspensjoner 

Gili Rolantsson er fortsatt i opptrening etter en periode ute med Covid 19. Ali Ahamada er tilgjengelig igjen. Amer Ordagic er fremdeles ute med en ryggskade og Bismar Acosta har fått en smell, men er sannsynligvis med til Oslo.

Hos Vålerenga har midtbanespiller Osmane Camara en lårskade, men ellers kan Dag Eilev Fagermo velge fra en skadefri tropp. 

I serierundene etter Vålerenga-kampen venter Bodø/Glimt (hjemme), Kristiansund (borte) og Molde (hjemme). Alle kampene spilles søndager, som gir en hele uke med trening mellom hver kamp. 

– Det passer oss bra. Da jeg kom inn var det kamper hele tiden, og vi måtte for det meste gå gjennom hvordan vi skal utvikle spillet vårt på video. Nå er det mer tid til å øve på treningsfeltet, både gjennom spill og øvelser, sier Ingebrigtsen. 

- - - - ANNONSE - - - -