Heidi, Lars, Gry og Philip blir NRKs nye korrespondenter.

Fra venstre Heidi Taksdal Skjeseth, Gry Blekastad Almaas, Lars Os og Philip Lote blir nye korrespondenter for NRK. Foto: Kristine Lindebø/NRK.

Heidi Taksdal Skjeseth, Gry Blekastad Almaas, Lars Os og Philip Lote er NRKs nye korrespondenter for Beijing, Istanbul, Washington og London.

Av: Sandra Andersen   2021-02-01 11:58:48 
  Sist oppdatert 2021-02-01 12:01:28 

– ­­­­­­­­Det var en veldig sterk søkerliste, og vi sender ut drivendes dyktige utenriksjournalister i felt i en krevende periode. Koronasituasjonen gjør det ekstra vanskelig å være ute i verden, men nettopp derfor er det så viktig med NRKs korrespondenter, sier utenrikssjef i NRK Sigurd Falkenberg Mikkelsen i en pressemelding.

– I situasjonen vi er i nå hvor det nærmest er umulig å reise, blir korrespondentene alles øyne og ører.  Med det kommer også et stort ansvar, som jeg føler meg trygg på at de vi nå sender ut vil løse på en god måte, sier Falkenberg Mikkelsen.

London

Gry Blekastad Almaas er ansatt som korrespondent i London. Almaas er programleder i Urix og har bred erfaring som utenriksjournalist. Almaas var tidligere korrespondent i London i perioden 2010 -2013. Hun har også vært programleder i Dagsrevyen. Hun har en cand.mag. fra Universitet i Oslo og Bergen. Almaas har også skrevet boka «Norbritannia» om forbindelsene mellom Norge og Storbritannia. Tiltredelse: Høsten 2021.

Washington D.C

Lars Os er ansatt som korrespondent i Washington D.C. Os har vært fotograf og videojournalist for NRK i USA siden 2017. Han har også hatt jobb som presse og informasjonsmedarbeider for Forsvaret, blant annet i Afghanistan. Han har studert Medier og kommunikasjon ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Tiltredelse: Høsten 2021.

Istanbul

Heidi Taksdal Skjeseth er ansatt som korrespondent i Istanbul. Skjeseth har bred utenrikserfaring blant annet som USA-korrespondent for Dagsavisen. Hun har også jobbet tett med USA for NRK gjennom valgdekningen. Skjeseth har en mastergrad i internasjonal politikk fra Université Libre de Bruxelles og en master i journalistikk fra Colombia University i New York. Skjeseth har også studert ved Reuters institutt for journalistikk ved Universitetet i Oxford. Hun har også skrevet boka «Løgn. Hvorfor Trump lyver og hva det gjør med oss». Tiltredelse: Våren 2022.

Beijing

Philip Lote er ansatt som ny korrespondent i Beijing. Lote var korrespondent i Beijing også i perioden 2003-2007 og kom nylig hjem fra Brussel, der var han var stasjonert i perioden 2015-2020. Lote er en av NRKs mest erfarne utenriksjournalister. Han har en cand.mag fra Universitet i Oslo med vekt på Sør-Asia og en master i sosialantropologi fra School of Oriental and African Studies (SOAS), University of London. Tiltredelse: Høsten 2021.

- - - - ANNONSE - - - -