Haukås i Bergen E39: Branntilløp under tankbil lastet med bensin og diesel.

BERGEN: (Avisa-Vest) – Nødetatene har rykket ut til Haukås i Bergen etter en melding om branntilløp i understellet på en tilhenger til tankbil. 
Av: Sandor Dahl, Journalist   2020-07-27 19:03:30 
  Sist oppdatert 2020-07-28 06:20:14 

– Vogntoget stod i Steinestøvegen, og er lastet med bensin. Det står også i nærheten av Shell-stasjonen, som ligger rett ved avkjøringen til Breistein, opplyser politiet på Twitter.

E39 var stengt en god periode mens nødetatene jobbet på stedet.  

Brannvesenet er fremme på stedet, og melder om at det fortsatt er røykutvikling fra mellomakslingen på hengeren. Brannvesenet skal ha kontroll på situasjonen, melder politiet.

Sjåføren skal ha gjort en god jobb med eget slukkeutstyr. Det er ikke meldt om personskader.

–  Den er nå frakter til et verksted i nærheten av brannstedet, sier vaktkommandør Glenn Hamre ved 110-sentralen til Avisa-Vest.

– Det var et lite branntilløp et stykke under selve tankene med bensin og diesel. Hadde det eskalert ville det blitt dramatisk. Da Åsane stasjon kom frem, ble det meldt om kontroll på brannen, og det var ikke nødvendig å sende ut flere ressurser.

Det var en forbipasserende sjåfør som varslet brannvesenet om branntilløpet. 

– Tankbilen sto på et busstopp, og føreren forsøkte da å slukke. Innringer hjalp fører med det, samtidig som han var i kontakt med brannvesenet. 

Operasjonsleder Eivind Hellesund i Vest politidistrikt forteller at det var en dramatisk melding 20:26 som kom inn til nødetatene. Meldingen gikk ut på at det var røykutvikling i en tankbil lastet med bensin og diesel. Politiet valgte å sette en sikkerhetssone på 100 meter, sier Hellesund.

– Vi var forberedt på å starte med å evakuere nærliggende hus.

Han opplyser også om at det 40 kubikk om bord på tankbilen, så skadepotensiale var stort. Han berømmer sjåføren for sin snarrådige innsats og sier at de som kjører tankbiler er trent for slike situasjoner.

Operasjonslederen opplyser at innsatslederen på stedet ikke har tatt stilling om det opprettes sak.