Har fått kontroll på gressbrannen i Fana utenfor Bergen

SKOGBRANN: Brannvesenet har nå tatt oppstilling på parkeringsplassen ved skytebanen til Bergen Jæger- og Fiskerforening på Kismul. Foto: AV-tipser.

Brannvesenet melder kontroll over gressbrannen på Kismul i Fana utenfor Bergen. Sivilforsvaret er satt inn i etterslukkingarbeidet.

Siste nytt kl. 18.20:

Innsatsleder i brannvesenet, Bjørn Næs opplyser at brannen nå er under kontroll.

– Slukkingsarbeider er i full gang. Nå venter vi på Sivilforsvaret som kommer med 20 mannskaper som skal drive etterslukking og sørge for at det ikke blusser opp igjen, sier Næs.

Brannvesenet har også tatt i bruk drone for å skaffe seg oversikt over området det brenner.

Storutrykking

110-sentralen Vest melder at de har sendt mannskaper fra flere stasjoner til stedet.

– Det brenn godt i terrenget, skriver de på Twitter.

Klokken 16.45 har brannvesenet fremdeles ikke oversikt over situasjonen. Dronemannskap er nå på vei til stedet slik at man kan få en oversikt over området fra luften.

– Det brenner akkurat nå bra i terrenget. Det er i alle fall 100 kvadratmeter som er svidd av. Det trekker nå litt oppover i fjellsiden, sier vaktkommandør Helge Lund ved 110-sentralen like etter kl. 16.30.

Lund frykter det er en stor brann på gang. 

– Vi har mannskaper på plass fra fire stasjoner i tillegg for vi bistand med en tankbil fra OS brannvesen. Sivilforsvaret er også kalt ut for å være i forkant, sier vaktkomanndøren.

Hordaland sivilforsvarsdistrikt skriver i en Facebook-status:

– Brannvesenet har bedt om bistand i forbindelse med en gressbrann på Kismul i Fana. FIG Bergen og vår mobile forsterkningsenhet (MFE 2) er innkalt og på vei for å bistå.

Husstander er ikke truet

Politiet i Vest opplyser på Twitter at det er meldt om en god del hvit røyk i området.

– Det er ikke noen husstander i området som har behov for å evakuere, skriver de videre.

Operasjonsleder Steinar Hausvik i Vest politidistrikt opplyser at de ble varslet via brannvesenet litt over klokken 16 om brannen.

– Det er ennå for tidlig å si noe om omfanget av brannen men brannmannskapene på stedet sier brannen sprer seg ganske raskt, og vurderer å kalle ut flere ressurser, Hausvik.