Funn av død person i leilighet i Halden sentrum – en person pågrepet

Store styrker fra politiet har rykket ut til et område i Halden sentrum etter at en person er funnet død i en leilighet. En person er pågrepet.

Det pågår ved 23.30-tiden en stor politiaksjon i Halden sentrum med en rekke utrykningskjøretøy fra politi og helse. Skriver lokalavisen Halden Arbeiderblad.

– Vi kan bekrefte at det er en person som er funnet død i en leilighet, og at en person er pågrepet i saken. Vi kommer ikke til å gå ut med kjønn og alder på de involverte siden pårørende ikke er varslet, sier operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt til NTB like over midnatt.

– Mistenker dere at det er et drap?

Det vil vi ikke uttale oss om på nåværende tidspunkt. Vi har mye mannskap på stedet og denne saken etterforskes for fullt, sier Aas.

Operasjonslederen opplyser at de ble varslet 22.05 via AMK om at en person var skadet på en adresse og rykket ut på bakgrunn av dette.

Kontroll på stedet

Innsatsleder Frode Petersen i Øst politidistrikt opplyser til HA at politiet har kontroll på situasjonen og at kriminalteknikere gjør nå undersøkelser på stedet.

– Vedkommende som er pågrepet får helsehjelp, og deretter skal til politihuset på Grålum, sier han.

På spørsmål fra Halden Arbeiderblad om man mistenker at vi snakker om et drap svarer Petersen:

– Det ligger i kortene.

Saken oppdateres