Frogner-drapet: – Skylder drapsofferet over 12 millioner etter byggekonflikt

Grete Lien Metlid leder for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt.

Oslo politidistrikt holdt i ettermiddag en pressekonferanse om drapet på Frogner onsdag morgen. Leder for etterretning og etterforskning Grete Lien Metlid ga en oppsummering.

Av: Sandra Andersen og Sandor Dahl   2021-04-28 13:50:33 
  Sist oppdatert 2021-05-03 18:09:48 

– Vi fortsatt er relativt tidlig i saken, det er bare noen timer siden drapet, sier Metlid.

Hun sier at politiet hadde patruljer like i nærheten som var på stedet kort tid etter at de fikk melding om skuddene.

Metlid sier at mannen ble pågrepet i en bil rundt ti minutter etter at drapet skjedde. Han er siktet for drap. Han er i slutten av 30-årene og politiet sier at de har «noe kjennskap til ham fra før».

Mannen er formelt siktet for drap, men det er foreløpig ikke kjent hvordan han stiller seg til spørsmålet om straffskyld.

Han er ennå ikke avhørt, bekrefter hun.

– Det er ingenting som tyder på at dette er tilfeldig, sier Metlid.

– Det er en relasjon, men sånn dette tyder på nå, er dette ikke en familierelasjon, men det kan tyde på at dette er noe mer forretningsmessig, sier Metlid.

En kvinne i 50-årene ble skutt og drept på Frogner rundt 08.30-tiden onsdag morgen.

– Dette kan være knyttet til en sivilrettslig tvist, og mulig også en pågående sak, sier Metlid.

Mannen samtykker til varetektsfengsling.

Pågående konflikt

Mannen i 30-årene som nå er siktet for drapet for kvinnen i 50-årene ble i desember dømt til å betale en erstatning på nærmere 12 millioner kroner til drapsofferet etter konflikt om to eiendomsprosjekter, skriver DN.

I en artikkel i Dagens Næringsliv som omhandler søksmålet, kommer det fram at den drapssiktede mannen ble hyret inn av ekteparet som prosjektleder i forbindelse med en byggeprosess i Oslo i 2016.

I forbindelse med rettsprosessen forklarte et vitne som ledet kartleggingen av opprydningsarbeidet at det ikke fantes dokumentasjon på hva som var gjort, og beskrev tilstanden i byggeprosjektene som «totalt kaos». I rettsdokumentene kommer det ifølge Dagens Næringsliv fram at retten finner dette som en treffende beskrivelse av saken.

Avisa-Vest kjenner til at den drapssiktede mannen skulle torsdag denne uken møtt i Oslo tingrett hvor selskapet hans skulle bli tvangsoppløst. Avisen har forsøkt å komme i kontakt med advokat Vidar Claudi-Nielsen som er oppnevnt som bobestyrer for en kommentar igjennom onsdagen men har ikke lykkes så langt.