Frogner-drapet: Drapssiktede fortsatt innlagt på psykiatrisk klinikk – ikke stand til å la seg avhøre

Mannen som er siktet for drap på tobarnsmoren Fevziye Kaya Sørebø (50) på Frogner i forrige uke. Er fortsatt innlagt på psykiatrisk klinikk og per nå er det ikke avklart hvor lenge siktede blir innlagt der opplyser Oslo-politiet.

51 år gamle Sørebø ble skutt og drept i Tostrups gate i Frogner i Oslo cirka klokken 08.25 onsdag morgen. Den siktede 30-årene ble pågrepet med et våpen i bilen ved en politipost på E18 i Bærum kort tid etter skytingen. Ifølge Avisa Oslo var det politiet mener er drapsvåpenet ikke registrert med mannen som eier.

Politiadvokat Rita Parnas sier til Budstikka at mannen ikke hadde tillatelse til å bære dette våpenet.

– Siktede hadde tillatelse til å bære jaktvåpen, men ikke våpenet som ble tatt i beslag under pågripelsen, sier hun.

Siktede har ennå ikke latt seg avhøre av politiet.

Politiet vil vurderer fortløpende om de skal begjære en primærpsykiatrisk undersøkelse av ham opplyser Parnas

– Vi vil fortsetter med vitneavhør, og tekniske og taktiske etterforskningsskritt. Det har kommet inn noen tips, men vi ønsker fortsatt å få inn tips i saken. Spesielt interessant er relevante observasjoner og videoopptak fra nærområdet til åstedet mellom kl. 0730 og 0845 sier politiadvokaten.

Parnas opplyser at de fremdeles etterforsker byggekonflikten mellom avdøde og den siktede mannen som hovedhypotese når det gjelder motivet for drapet.

Tips kan gis til politiet på tips.politiet.no/oslo eller på telefon 02800.

Politiadvokat Rita Parnas i Oslo politidistrikt.

Den drapssiktedes advokat Ole Petter Drevland har tidligere uttalt ovenfor Avisa-Vest:

– Han er medtatt og sliten. Han har ennå ikke tatt stilling til skyldspørsmålet. Formen han er i nå gjør at han ikke er mentalt sett, til å avgi noe forklaring.

Konflikt

Den drepte kvinnen hadde i desember i fjor fått Oslo tingretts medhold i å ta pant i drapssiktedes bolig på Jar i Bærum for om lag 12 millioner kroner. Bakgrunnen var kvinnens misnøye med drapssiktedes økonomiske disposisjoner og organisering av en stor byggejobb han var engasjert til å styre.

Mannen i 30-årene som nå er siktet for drapet for 51 år gamle Sørebø ble i desember dømt til å betale en erstatning på nærmere 12 millioner kroner til drapsofferet etter konflikt om to eiendomsprosjekter, skriver DN.

I en artikkel i Dagens Næringsliv som omhandler søksmålet, kommer det fram at den drapssiktede mannen ble hyret inn av ekteparet som prosjektleder i forbindelse med en byggeprosess i Oslo i 2016.