Førstekandidat brukte video av politiet til å spre feil informasjon på TikTok – nå beklager partiledelsen

Partileder Liberalistene Ronny Skjæveland beklager videoen og måten den er blitt brukt på. Foto: Pressebildet / Liberalistene

– Det er bare å beklage måten denne videoen er blitt brukt på, sier Ronny Skjæveland.

Redaksjonen i Avisa-Vest har blitt kontaktet av flere lesere som reagerer kraftig på en video som er publisert på videoplattformen TikTok fra førstekandidat i Buskerud Nicolay Normann Grundt for partiet Liberalistene. Videoen som originalt er laget av Vest politidistrikt sin Nettpatrulje og viser en av deres medarbeidere informer om politiets arbeid på plattformen. Men i den aktuelle videoen fra politikeren er politiets eget budskap byttet ut med misvisende informasjon og signert med partiets egen logo.

Avisa-Vest har onsdag stilt spørsmål til partiledelsen i Liberalistene om videoen.

Partileder Liberalistene Ronny Skjæveland sier i et telefonintervju med AV at de ikke var kjent med at denne videoen ligger ute på TikTok.

– Stiller partiet bak førstekandidaten sin måte og bruke videoen på?

– Dette må først og fremst stå for denne stortingskandidatens egen regning. Jeg skjønner at noen reagerer og vi vil vurdere om slike videoer er den beste måten å få frem budskapet på, sier Skjæveland og fortsetter:

– Men vi som parti har ønsket å sette mer fokus på politiet og hvordan de prioriterer i sitt arbeid, men det er ikke sikkert vi bør bruke deres egne videoer mot dem, slik vi har gjort her.

– Hvilke tanker har du på at dette kommer noen dager før valget?

– Negativ oppmerksomhet er ikke bra, men vi håper folk vil se at dette er et forsøk på humor og at partiet står for mye annet. Men videoen har hatt en hel del visninger, så dette er helt klart en sak som engasjerer.

Skjæveland sier videre at de nå vil jobbe med å rydde opp i saken.

– Vil du be vedkommende ta ned videoen?

– Jeg vil snakke med Nicolay Grundt og vi kommer til å ta en debatt om dette er måten vi ønsker å uttrykke oss på og vurderer deretter om vi skal gjøre noe med videoen som allerede er lagt ut.

Avisa-Vest har også retten en henvendelse via kommunikasjonsavdelingen i Vest politidistrikt for å høre hvordan de ser på saken. Kommunikasjonsrådgiver Ragnhild Vikestrand skriver i en e-post at de ikke har mulighet for å kommentere saken før torsdag. Derfor vil politiets svar komme i egen sak.

Slik lød budskapet fra førstekandidaten til Liberalistene. Foto: Skjermdump fra videoplattformen TikTok