Ford Explorer hybrid skal bli UEHs nye ressurskjøretøy

Ford Explorer hybrid skal leveres som nytt ressurskjøretøy til politiet. Foto: Ford Norge.

Politiets Fellestjenester har inngått avtale med leverandøren Handicare AS, om å levere ressurskjøretøy til politiet. Avtalen har en verdi på 180 millioner kroner.

Bilene, som er Ford Explorer hybrid, vil være klare til bestilling i begynnelsen av 2022.

– Dette er kjøretøy som er tiltenkt utrykningsenhetene i politidistriktene. Kjøretøyene vil erstatte BMW X5 som i dag brukes som ressurskjøretøy. Kjøretøyene er tilpasset utrykningsenhetenes krav i forbindelse med nyttelast, kjøreegenskaper, terrengegenskaper og lastekapasitet, sier Nils Erik Skulstad, seksjonsleder i Politiets Fellestjenester (PFT).

Skulstad forklarer at Ford Explorer hybrid utmerket seg i Politiets Fellestjenesters tester.

– De har vist seg å være godt egnet til utrykningsenhetenes (UEH) tjeneste. Det er en ladbar hybrid med til sammen 457 hestekrefter fordelt på en tre-liters V6 bensin-motor med 357 hestekrefter og en elektrisk motor med 100 hestekrefter. Bilen kan leveres med ladeboks som installeres på tjenestestedet, sier han.

– Dersom man ikke lader vil ikke dette påvirke ytelsene til bilen. Bilen bruker ikke opp all strøm, og lader ved bremsing og ved hjelp av motoren ved behov. Det er også mulig å velge om man vil kjøre helelektrisk eller kun med forbrenningsmotoren, alt etter hva som er ønskelig, sier seksjonslederen.

Både positivt for politiet og miljøet

Det er Handicare AS i samarbeid med Ford Motor Norge som har fått avtalen om å levere modellen nye Ford Explorer ladbar hybrid til politiet.

– Vi er svært fornøyde med at Handicare med Ford Explorer ladbar hybrid er tildelt kontrakten. Det er første gangen Politiet velger en ladbar hybrid som kjøretøy i deres tjeneste. Dette er positivt både i forhold til miljøet, men også for bilens prestasjoner, sier administrerende direktør i Handicare AS, Arild Saastad i en pressemelding.

Saastad forklarer at Ford Explorer er en romslig bil med god plass til mannskaper og polisiært utstyr.

– Handicare har levert produkter og tjenester til bruk i norsk Politi gjennom flere år og har flere avtaler med norsk politi. At vi nok en gang blir valgt som leverandør til politiet viser at vi gjør noe riktig, og det er selvsagt svært gledelig. Vi vil nå bruke vår nasjonale dekning til å betjene disse kjøretøyene for politiet i tett samarbeid med Ford og deres forhandlere, sier han videre.

Det kan også nevens at Bergen brannvesen har nylig mottatt samme bil som de har tatt i bruk som innsatsleder bil.

Foto: Avisa-Vest.

En bil med høyt nivå av sikkerhetsteknologi

Ford Motor Norges administrerende direktør, Per Gunnar Berg, forklarer at dette er en stor SUV med mye utstyr.

– Den har både det siste av sikkerhetsteknologier og tåler godt tøff bruk. Som ladbar hybrid er den drivstoffeffektiv og har svært bra ytelser, om det er på motorveien eller på mer dårlig underlag, sier Berg i pressemeldingen.

Ifølge Ford er bilen utstyrt med viktig sikkerhetsutstyr, gode kjøreegenskaper, komfort, og rikelig med plass til oppbevaring av politioperativt utstyr.