Flyvertinne Elizabeth (37) fra Bergen ble permittert – nå bidrar hun i kampen mot korona

BIDRAR: – Jeg håper flere har lyst til å være med og bidra, og samtidig vise solidaritet slik at vi kan få bukt med dette viruset hurtigs mulig, sier trebarnsmoren. Foto: Privat.

– Min mann og resten av familien min ble jo overrasket, og jentene mine var stolt over at moren deres ville stille opp for noe så viktig.

Av: Sandor Dahl   2020-11-17 09:18:46 
  Sist oppdatert 2020-11-25 16:50:43 

Elizabeth Johannessen (37) er én av mange som er permittert fra jobben som flyvertinne i Norwegian.

Nå har hun valgt å være med og bidra i kampen mot Covid-19-pandemien.

– Jeg har jobbet i Norwegian i ti år. Det er min andre familie. Men siden jeg er permittert, har jeg hatt et ønske om å være med å bidra for å begrense smitten, og hjelpe de som trenger det, sier Johannessen, som har tre barn og er gift. 

Mange flyvertinner

Hun er nå en av flere som nå er med og hjelper med testing ved de ulike luftveisklinikkene og teststasjonene i Bergen.

– Hva var det som gjorde at du valgte å bli med i kampen mot pandemien, etter å ha blitt permittert som flyvertinne? 

– Vi som er permitterte fra Norwegian hos Bergen-basen, fikk en e-post av våre sjefer. Der det sto at Norwegian hadde fått en henvendelse fra Bergen legevakt om at de hadde et stort behov for personell ved testasjonene i Bergen, og om vi ville være med å bidra.

Da tok hun grep umiddelbart.

– Jeg heiv meg rundt og sendte inn søknad med én gang. Vi er jo veldig drillet i førstehjelp, og har trening og prosedyrer innenfor helse fra før. Nå er vi faktisk en del flyvertinner på teststasjonene rundt omkring, cirka 15 til 30 personer, som har takket ja til å være med, så vi er ganske mange sier Johannessen. 

– Hvor lenge har du jobbet med testing?

– Jeg har vært på flere testasjoner og startet med dette for tre uker siden. Akkurat nå er jeg på Festplassen, og det er veldig kjekt å kunne få bidra sier hun. 

Imponert

Hun er svært imponert over jobben helsevesenet gjør, og håper enda flere ønsker å bidra i kampen mot den globale pandemien som har rammet Bergen hardt de siste månedene.

– Det er utrolig kjekt å få være med på dette. For alles skyld håper jeg at dette er midlertidig, men det er fascinerende hvilken fantastisk jobb helsepersonellet gjør, sier Johannessen.  

– Jeg håper flere har lyst til å være med og bidra, og samtidig vise solidaritet slik at vi kan få bukt med dette viruset hurtigs mulig, sier trebarnsmoren.

– Hvordan har dine nærmeste reagert på at du nå står i frontlinjen med å bekjempe korona? 

– Min mann og resten av familien min ble jo overrasket, og jentene mine var stolt over at moren deres ville stille opp for noe så viktig. Min eldste datter på 15 år sa hun var veldig stolt av meg. Det jo en risiko for å bli smittet, men vi bruker smittevernsutstyr og så langt jeg vet er, det ingen her på jobben som er blitt smittet. Men jeg er påpasselig mot mine svigerforeldre, sier hun.

– Hvis ting ikke løser seg for Norwegian og du kommer tilbake til din jobb som flyvertinne kunne du da jobbet videre i helsevesenet?

– Om det ikke går veien med Norwegian, så er dette definitivt noe jeg kunne jobbet med videre ikke Covid da for det håper vi tar slutt, men i helsevesenet det er det er absolutt noe jeg kunne ha tenkt meg. Det å jobbe med mennesker er viktig for meg, sier Johannessen.

Vi gjør vårt beste 

– Hvordan reagerer pasientene på den jobben dere gjør?

– Veldig mange folk er takknemlig for den jobben vi gjør og smiler til oss mange er gjerne kjemperedd når de kommer til testing for man har hørt skrekk og gru om disse testene. Det å få de til og slappe av og være en menneskekjenner det hjelper oss i arbeidet. De ser gjerne ikke av vi smiler tilbake på grunn av alt utstyret vi har på oss da er det viktig å vise det med øyene sier hun spesielt mot barn er dette viktig sier hun.

– Jeg har ikke opplevd at noen har sagt noe stygt eller oppført seg dårlig på de tre ukene jeg har gjort dette nå og jeg må få skryte av sjefene for testasjonene som jobber doble skift rett og slett på randen til sammenbrudd for man på et tidspunkt hadde for lite personell. Men de står på de har vært så utrolig flinke med måten de hat tatt imot oss på, og det styrker tanken på om min faste arbeidsplass går under har jeg lyst og jobbe med disse fantastiske menneskene, sier trebarnsmoren.

– Hadde du hatt lyst å fortsette og jobbe på testasjonene om du ikke er permittert lengre?

– Ja for slik man jobber i min bransje jobber vi turnus og jeg kunne godt tenke meg å fortsette med å jobbe på testasjonene noen dager når jeg har fri. For meg er solidaritet viktig og det viser til våre barn at det er viktig og stille opp for hverandre sier Johannessen avslutningsvis. 

- - - - ANNONSE - - - -