FLYTRAFIKKEN VED SOLA LUFTHAVN STANSET pågrunn av kraftig BILBRANN I PARKERINGSHUS – frykter at bygget kan kollapse

Det brenner i mange biler i et garasjeanlegg ved Stavanger lufthavn Sola. Brannen har ført til at all flytrafikk er stanset.

– Vi stenger flyplassen inntil videre. Vi tar ut brannmannskapene på flyplassen for å slukke brannen, sier kommunikasjonssjef Gurli Høeg Ulverud i Avinor til NTB.

Ifølge politiet er det i parkeringshus P1, kjent som «kiss & fly», at flere biler står i flammer.

– Status er at det brenner i flere biler. Det er snakk i oppimot et titall biler. Brannen er ikke under kontroll, sier operasjonsleder Victor Fenne-Jensen i Sørvest politidistrikt til NTB.

Ved 16.30-tiden opplyser politiet at gjester ved Scandic hotell er evakuert som følge av brannen. Det fortsatt er stor røykutvikling på stedet, og brannen er ikke under kontroll.

Politiet fikk melding om brannen klokka 15.33 tirsdag ettermiddag fra en privatperson. Meldingen gikk på at det brant i en elbil. Alle nødetatene rykket ut, og de har mange ressurser på stedet. Det er også opprettet en sperrepost på vei inn til flyplassen.

– Det er mye tjukk, sort røyk, og evakuering fra nærliggende bygninger vurderes fortløpende, sier Fenne-Jensen.

Operasjonslederen sier at politiet ikke har fått melding om at noen er skadd i forbindelse med brannen.

Statsminister Erna Solberg hadde vært på åpningen av det nye olje- og gassfeltet Johan Sverdrup, og skulle etter planen fly tilbake til Oslo.

På Twitter skriver hun:

«Da ble vi brannfast etter Johan Sverdrup åpning. Nå blir det kjøring fra Stavanger til Oslo. Så nå lurer vi, hva er beste fastfood sted på veien?»

Politiet forteller at brannen trolig startet i en elbil. Hva som er årsaken til brannen er foreløpig uvisst.

Politiet fikk melding om brannen klokken 15.33 tirsdag ettermiddag fra en privatperson.