Flyselskapet Flyr er på vignene – nå starter krigen om kundene!

Flyselskapet Flyr starter salget av flybilletter i slutten av mai og selskapets aller første flyvning gikk til Tromsø onsdag. Foto: Flyr

Onsdag fløy flyselskapet Flyr sin aller første flyvning fra fra Oslo Lufthavn Gardermoen til Tromsø.

Som Avisa Vest tidligere har omtalt skal Erik Braathens nye flyselskap Flyr etablere seg i Norge. Forhåndssalget av billetter har allerede vært åpent en stund og torsdag får Tromsø sitt første møte med det nye selskapet.

Onsdag klokken 11:30 tok det første Flyr-flyet av for selskapets aller første flyvning. Til stede på flyvningen var samferdselsminister Knut Arild Hareide fra KrF, Avinor-sjef Abraham Foss og grunnlegger og styreleder i Flyr, Erik Braathen, samt administrerende direktør Tonje Wikstrøm Frislid.

Planen er at flyet med den grønne halen skal sette hjulene sine ned på rullebanen i Tromsø onsdag ettermiddag.

I første omgang vil Flyr betjene en rekke norske byer, samt et utvalg av kjente og kjære reisemål i Europa, blant annet Malaga, Alicante og Nice. Selskapet vil utvide antall fly og destinasjoner i takt med etterspørselen.

Flyr ble etablert i august i fjor av tidligere direktør i Braathens og styreleder i Norwegian, Erik Braathen. Selskapet kommer til å utfordre de mer etablerte aktørene SAS og Norwegian sterkt på pris. Det var Braathen selv klar på da selskapet ble etablert i fjor.

Selskapet har nå vel 100 ansatte og vil ha om lag 350 ansatte innen utgangen av året.

– Dette er en dag vi har gledet oss lenge til. Vi hadde ikke fått dette til uten våre fantastiske kolleger, samarbeidspartnere, myndigheter og ikke minst kundene som har gitt oss en strålende mottakelse sier administrerende direktør Tonje Wikstrøm Frislid i Flyr i en pressemelding.

Flyrs ambisjon er å snu trenden i luftfarten med økt bruk av outsourcing og arbeidskraft fra lavkostland. Selskapet ble startet under koronapandemien med en klar visjon om å bygge et norsk flyselskap sammen med de ansatte.

– Vi starter et flyselskap med blanke ark, som vi ønsker å bygge sammen med alle våre ansatte og fagforeningene. En viktig byggestein i dette arbeidet er vår modell for overskuddsdeling, som skal omfatte samtlige ansatte i Flyr på like vilkår, ikke bare ledelsen. Denne modellen er blitt svært godt mottatt av våre kolleger og for oss er dette helt naturlig, for vi skal sammen bygge selskapet og da skal vi også dele fortjenesten av vår felles innsats, sier Wikstrøm Frislid i Flyr.

Hun legger til at:

– Jeg vil også takke alle som har heiet på oss og ser fram til å ønske velkommen om bord til oss i Flyr på framtidige turer til byer i Norge og kjente og kjære reisemål i Europa.

Grunnlegger og styreleder Erik Braathen, og administrerende direktør i Flyr, Tonje Wiksrøm Frislid Foto: Nicolas Tourrenc

Samferdselsministeren: – Stor tro på at Flyr lykkes

Hareide er spent på lanseringen.

– Dette er et nytt flyselskap, men de har allerede de viktigste forutsetningene. De har veldig mange dyktige ansatte med seg som har lang erfaring fra denne bransjen. Vi vet at luftfarten er utrolig viktig for Norge. Jeg tror Flyr har mulighet til å lykkes. Han utelukker statlig støtte i første omgang, slik andre flyselskap har sett under pandemien.

– Vi ønsker en likebehandling av aktørene, sier Hareide.

Samferdselsministeren er positiv til at det kommer flere norske aktører inn i flybransjen:

– Dette er den mest positive dagen jeg har som samferdselsminister med ansvar for luftfart. Gratulerer!

Samferdselsministere Knut Arild Hareide åpner den første flyvningen, her sammen med administrerende direktør i Flyr Tonje Wikstrøm Frislid og konsernsjef i Avinor Abraham Foss. Foto: Flyr