Flertall for Støres drømmeregjering to dager før valget!

Valgnatten på mandag blir en thriller for de minste partiene.

Arbeiderpartiet får 24,6 prosent og noterer sitt beste resultat i valgkampen på TV 2s siste, helt ferske meningsmåling før valget. Senterpartiet og SV går begge tilbake – men Jonas Gahr Støres drømmeregjering har likevel et flertall på 86 mandater.

Dette viser en fersk meningsmåling før valget fra Kantar. Byrået foretok de siste telefonintervjuene lørdag ettermiddag. Når valglokalene åpner enkelte steder søndag, er det ikke lenger lov å ta opp meningsmålinger før valget er over.

KrF og Kjell Ingolf Ropstad, som tross «gutteroms-gate» gikk frem den første delen av denne uken, faller i dag tilbake under sperregrensen med 3,8 prosent. Dermed blir valgnatten en thriller – ikke bare for KrF, men også for Venstre, som med kun 4,5 prosent ligger nær grensen.

Høyre er taperen

Om denne målingen slår til, vil Høyre være den store taperen. Statsminister Erna Solbergs parti får 19 prosents oppslutning, og vil i så fall komme tilbake til Stortinget med bare 33 mandater - det er 12 mindre enn sist.

Ingen andre partier mister så mange kolleger ut av sin stortingsgruppe på denne målingen.

Rødt og MDG er noenlunde stabile, men fordi partiene er kjent for å miste fart mot slutten av valgkampen kan det ikke utelukkes at valgnatten kan komme til å handle om sperregrensen, også for disse partiene.

Fakta om undersøkelsen

Partibarometeret er utarbeidet av Kantar torsdag, fredag og lørdag og fanger dermed opp velgernes mening helt inn mot den første valgdagen søndag. 2088 respondenter er med i undersøkelsen. 84,8 % har oppgitt parti.

Den statistiske feilmarginen er mellom +/-1,1 og +/-2,3 poeng.