Fire personer havnet på legevakten etter håndsprit-tabbe – politiet oppretter sak

Flere kunder fikk etseskader etter at en ansatt hos Coop Obs på Alnabru fylte avløpsrens på håndsprit-dispenseren.

Av: Sandor Dahl   2020-10-10 17:10:06 
  Sist oppdatert 2020-10-10 17:31:08 

Kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop bekrefter til Aftenposten at en ansatt har blandet avløpsrens og håndsprit.

Bakgrunnen for feilen var at en kunde skulle returnere en flaske med Mudin avløpsåpner, som klassifiseres som “sterkt etsende”. Flasken ble ved en feil plassert sammen med håndspriten, og en kollega brukte Mudin-flasken til å fylle en tom håndsprit-dispenser i butikken.

Coop butikken har flasker med håndsprit i butikkens informasjonsskranke. Når dispenserne går tomme, har de ansatte i skranken ansvar for å etterfylle.

Den ansatte som gjorde feil er veldig lei seg, sier Kristiansen til Aftenposten.

To kunder og to ansatte brukte «håndspriten» før feilen ble oppdaget.

Kollegene grep raskt inn. Giftinformasjonssentralen, politiet, 113 og Arbeidstilsynet ble ringt. Alle ble bedt om å skylle hendene i vann. Så ble de fire kjørt i drosje til legevakten.

– De fire har vært til kontroll lørdag og skal til ny kontroll mandag. Vi tror at det etter forholdene har gått bra og at de ikke vil få permanente skader. Men det har vært en ubehagelig opplevelse for dem, sier kommunikasjonssjefen til avisen.

Coop sier at de vil dekke alle utgiftene kundene har hatt og gi dem en kompensasjon for den ubehagelige opplevelsen. Butikken har nå også innført nye rutiner for hvordan man bytter og oppbevarer håndsprit.

Politiet oppretter sak

Politiet fikk melding 12:15 lørdags formiddag fra varehussjefen på Coop Obs på Alnabru om at en av de ansatte der skal ha fylt på avløpsåpner istedenfor antibac på en dispenser, sier operasjonsleder André Kroknes i Oslo politidistrikt til Avisa-Vest.

Operasjonslederen bekrefter at to kunder og to ansatte måtte til legevakten som følge av «håndsprit-feilen» som skjedde fredags ettermiddag.

– Saken er nå sendt over til krimvakta som har opprettet sak på forholdet sier, Kroknes.

- - - - ANNONSE - - - -