FIFA godkjenner låneovergang – Sander Svendsen (23) blir Brannspiller

Sander Svendsen (23) låneovergang til Brann er godkjent av FIFA, to dager på overtid. Dermed får kantspilleren være med på serieinnspurten.

Av: Sandra Andersen   2020-10-08 09:23:10 
  Sist oppdatert 2020-10-08 09:28:25 

Brann og danske Odense begynte å diskutere overgangen sent mandag kveld, like før overgangsfristen gikk ut ved midnatt. Begge klubbene leverte papirene fra seg til sine respektive fotballforbund før fristen gikk ut ved midnatt, men der stoppet det opp.

– Det var ekstremt hektisk på slutten der. Jeg spurtet rundt på Stadion mellom kontoret mitt og kopimaskinen, men vi leverte alt i tide. Dette er en internasjonal overgang og da må papirene også inn i systemet til FIFA, sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt til brann.no.

Etter at FIFA har brukt to dager på å se på saken viser det seg at papirene ble lastet opp fra Brann til NFF klokken 23.59.31, og papirene ble lastet videre til FIFA klokken 23.59.59. Det var altså ett sekund før fristen gikk ut, og dermed er det nå klart at Svendsen blir Brann-spiller ut 2020.

NFF melder at dette må være en ny verdensrekord i å levere i siste liten.

– Jeg har aldri vært med å sette verdensrekord før, så det var moro. Vi gjorde alt rett med tanke på frister satt for overganger, og det er gledelig at det nå er bekreftet at alt er i orden, sier Soltvedt.

– Det har vært noen merkelige dager med mye frem og tilbake. Det er deilig å endelig ha fått en avklaring og at alt har gått gjennom. Jeg er nå Brannspiller og gleder meg til å komme i gang, sier Svendsen til brann.no.

23-åringen må i karantene før han bli spilleklar, men akkurat torsdag var lettelsen over å få overgangen i boks det viktigste.

– Vi gjorde alt rett med tanke på frister satt for overganger, og det er gledelig at det nå er bekreftet at alt er i orden, sier Soltvedt.

Planen er at Svendsen skal komme til Bergen så fort som mulig.

- - - - ANNONSE - - - -